Vijesti / Društvo

Prije utakmice

Uoči utakmice s Tunisom izbornik Dalić i igrači posjetili vojarnu 7. gardijske brigade Puma

Uoči utakmice s Tunisom izbornik Dalić i igrači posjetili vojarnu 7. gardijske brigade Puma
ŽO HDZ

Došli smo im zahvaliti im sve što su dali za hrvatski narod, da nije bilo njih ne bi bilo ni nas, izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Uoči prijateljske utakmice s Tunisom koji su igrali u Varaždinu, nogometni reprezentativci Hrvatske s izbornikom Zlatkom Dalićem posjetili su vojarnu 7. gardijske brigade Puma u Varaždinu.

U spomen kapelici sv. Juraja svijeće su u znak sjećanja na 91 poginulog i jednog nestalog pripadnika legendarne brigade zapalili izbornik Zlatko Dalić i kapetan Vatrenih Luka Modrić zajedno sa saborskim zastupnikom i potpredsjednikom Odbora za obranu Anđelkom Stričakom, državnim tajnikom Ministarstva obrane Zdravkom Jakopom, zapovjednikom Hrvatske kopnene vojske Sinišom Jurkovićem, gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom i predsjednikom Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma Robertom Pujom.

Vatreni su se potom družili s pripadnicima 2. mehanizirane bojne Puma, članovima Udruge veterana 7. gardijska brigada Puma i hrvatskim braniteljima te su upoznati s ratnim putem 7. gardijske brigade Puma, aktivnostima Udruge veterana 7. gardijska brigada Puma te djelovanjem 2. mehanizirane bojne Puma.

– Zaista je časno bilo doći ovdje, navratiti i pozdraviti se, doći u kapelicu i pokloniti se svim žrtvama Puma, koji su nažalost poginuli. Za nas je to velika čast i zadovoljstvo. Iskoristili smo ovu prigodu, nije nam baš bilo svejedno. Došli smo im zahvaliti im sve što su dali za hrvatski narod, da nije bilo njih ne bi bilo ni nas – izjavio je izbornik Zlatko Dalić.

Saborski zastupnik Stričak je naglasio da su sportaši najbolji promotori naše domovine.

– Kad nastupaju diljem svijeta na sportskim terenima, a stadioni su puni crveno bijelih kockica naravno da se svi osjećamo ponosno. Po njima smo postali poznati diljem svijeta. Tako je bilo i prošle godine kada su naši nogometaši nastupili na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji. Toliko radosti i veselja na trgovima naših gradova nije viđeno od povratka naših generala iz Haga, a prije toga od pobjede u Domovinskom ratu. Ali isto tako promotor naše domovine u svijetu je i Hrvatska vojska. Trenutačno se naši vojnici nalaze u 11 mirovnih misija diljem svijeta, a ukupno dosad su sudjelovali u njih 28. Svugdje su cijenjeni i poštovani i naravno da na taj način doprinose ugledu Republike Hrvatske u svijetu – rekao je Stričak.

Državni tajnik Jakop je kazao da da su branitelji donijeli puno veselja hrvatskom narodu 1995. godine, a da to nogometaši čine danas, dok je zapovjednik Hrvatske kopnene vojske Jurković dodao da vojska uvijek navija za naše sportaše te da su danas posebno ponosni što su reprezentativci uoči utakmice došli u vojarnu i odali počast herojima Domovinskog rata.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!