Vijesti / Društvo

UGODNO S KORISNIM

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Novi Marof, a zatim krenula na utakmicu u Varaždin

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je Novi Marof, a zatim krenula na utakmicu u Varaždin
Grad Novi Marof

Proslavu Dana grada uveličala je predsjednica Republike Hrvatske, a rezultat večerašnje utakmice nije htjela predviđati.

Nakon cijelog niza zanimljivih programa organiziranih povodom Dana grada i 'Antunova v Marofu', proslavu je u utorak svojim dolaskom u Novi Marof uveličala hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Nakon dobrodošlice, predsjednica je u Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin' razgledala izložbu Dječjeg vrtića Novi Marof 'Zajedno u različitosti', kojom su mali polaznici i njihove odgojiteljice prikazali različitosti odgojno-obrazovnog rada svih odgojnih skupina, od onih najmlađih koji imaju tek godinu dana, do onih koji će uskoro prvi put sjesti u školske klupe.

– Na poziv gradonačelnika, došla sam u Novi Marof već drugi put i doista je sjajno biti ovdje. Prekrasan je bio doček koji su mi priredila dječica svojim pjesmicama, recitacijama i ovom izložbom, ali lijepo je biti i u društvu ovih odraslijih Marofčana. Priroda je prekrasna, ljudi su divni i uvijek mi je zadovoljstvo biti ovdje – izjavila je predsjednica izrazivši žaljenje zbog kratkog boravka u Novom Marofu.

Naime, kao i na brojnim drugim utakmicama, predsjednica će bodriti naše Vatrene i na večerašnjoj prijateljskoj utakmici Hrvatska-Tunis u Varaždinu, a na pitanje kakav rezultat očekuje, Grabar Kitarović je odgovorila:

- Rekli su mi da više ne smijem komentirati utakmice jer da u Hrvatskoj svatko može biti predsjednik ili izbornik. Kako smo se Zlatko Dalić i ja dogovorili da nećemo mijenjati mjesta, a nije baš lako biti ni predsjednica ni izbornik, onda se ja više neću miješati u njegov posao – rekla je.

Predsjednicu je, uz brojne Novomarofčane, dočekao prvi čovjek grada, Siniša Jenkač.

– Iznimno nam je drago što nam je rođendan grada došla čestitati i predsjednica i bar nakratko se družiti s našim građanima koji su se okupili u doista velikom broju kako bi je pozdravili. Na ovaj ćemo način zaokružiti jedan dio događanja u Novom Marofu, a nastavit ćemo u četvrtak, 13. lipnja, na blagdan sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika našeg grada. Tog će se dana održati blagoslov djece i ljiljana, procesija središtem grada te svečana koncelebrirana sveta misa, ali tu su i brojna druga događanja koja će potrajati sve do kraja lipnja – istaknuo je gradonačelnik Jenkač.

Podsjetio je još jednom na neke od najvećih investicija koje su na području Novog Marofa u tijeku, odnosno one koje su u planu, posebno izdvojivši projekte u cestogradnji.

– To je svakako obilaznica koju čekamo od 80-ih godina prošlog stoljeća, a vrijedi spomenuti i uređenje ceste D24 koja sa zagorske strane dolazi prema Novom Marofu. Imamo idejni projekt sportskog parka i pristupne ceste za što se već sada otkupljuje zemljište. Sportski park će dalje razvijati ovaj grad, kao što je početni pečat dao ovaj prekrasni Kulturni centar – kazao je novomarofski gradonačelnik i dodao kako će se nakon sportskog parka otvoriti i mogućnost gradnje centra grada.

– Nemamo pravi centar, Novi Marof je tranzitno mjesto, a izgradnjom centra želimo dati pečat i smjer grada u narednih deset godina. I ono što svakako treba spomenuti je i izgradnja novih zgrada na području Novog Marofa, da naši sumještani imaju mogućnost kupnje stanova, ali i da omogućimo doseljavanje u naš grad – zaključio je Jenkač.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!