Vijesti / Društvo

NAKON 15 GODINA

MAGNETSKA REZONANCA U varaždinskoj bolnici svečano pušten u rad uređaj vrijedan više od 7 milijuna kuna: 'O listama čekanja teško je govoriti'

MAGNETSKA REZONANCA U varaždinskoj bolnici svečano pušten u rad uređaj vrijedan više od 7 milijuna kuna: 'O listama čekanja teško je govoriti'
HDZ, Varaždinska županija

- Ideja o nabavi magnetske rezonance i potreba za njome postoji već 15 godina, a napokon, s današnjim danom, magnetska rezonanca u Općoj bolnici Varaždin kreće s radom...

U varaždinskoj Općoj bolnici danas, 20. svibnja, službeno je pušten u rad uređaj za magnetsku rezonanciju (MR) vrijedan 7,1 milijun kuna. Nabavljen je bespovratnim sredstvima Europske unije, iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu projekta Ministarstva zdravstva.

- Ideja o nabavi magnetske rezonance i potreba za njome postoji već 15 godina, a napokon, s današnjim danom, magnetska rezonanca u Općoj bolnici Varaždin kreće s radom - istaknuo je uvodno Nenad Kudelić, ravnatelj varaždinske bolnice, dodavši sljedeće:

- Magnetska rezonanca počinje s radom od danas za bolničke pacijente, a trenutno smo u postupku ugovaranja za vanjske pacijente s HZZO-om. Nadamo se da ćemo ugovor potpisati za nekoliko dana, nakon čega otvaramo službenu listu čekanja za vanjske pacijente, o čemu će oni biti pravodobno obaviješteni putem medija - pojasnio je ravnatelj.

833bf0915363d66edb7164f730bc49e8.jpg?v=2

Kudelić je dodao da će na magnetskoj rezonanci raditi nekoliko radioloških inženjera koji su prošli edukaciju u KBC-u Rebro, a jedna liječnica završava subspecijalizaciju iz neuoradiologije.

- Teško je procijeniti kakve će biti liste čekanja, no sigurni smo da će se u nekoliko dana popuniti termini za naredne mjesece.

6a94863b8c74ceba378ecfec6130ae67.jpg?v=2

Uoči svečanosti puštanja u rad, održan je radni sastanak s ministrom Kujundžićem, kojem su prisustvovali i čelni ljudi Varaždinske županije.

- O tom se uređaju već neko vrijeme govori kao o jetiju, no, evo, stigao je napokon. Uređaj je nužan, otvara cijeli spektar pretraga. Suradnja s Ministarstvom zdravstva, Gradom, ali i tvrtkama koje su uputile donacije je dobra. To je još jedan kamen u izgradnji nečega što mi definitivno jesmo - regionalna bolnica, ali da bude još bolji i kvalitetniji. Razgovarali smo s ministrom i o strategiji za sutra - fale nam operacijske sale, ali i cijeli spektar sadržaja - kazao je župan Čačić.

Svečanosti je prisustvovao i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

- U mandatu ove Vlade u zdravsteni sustav Varaždinske županije investiralo se više od 400 milijuna kuna. Uređaj za magnetsku rezonanciju je uređaj bez kojega danas bolnica ovog tipa ne može raditi. Ovime bolnica značajno podiže razinu zdravstvene usluge i on će sasvim sigurno pridonijeti kraćem čekanju pacijenata na pretrage. Ovom magnetskom rezonancom bit će napravljen pozitivan pomak u dijagnostičkome, a time i terapijskom smislu - kazao je ministar, dodavši da je ovo jedan od ukupno sedam uređaja.

- Uskoro takav uređaj stiže i u Županijsku bolnicu Čakovec što znači još bolje uvjete u zdravstvu za stanovnike sjevera Hrvatske - kazao je ministar.

518ddb766b7a803a3c2dcea501dc7eea.jpg?v=2

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!