Vijesti / Društvo

Spreman za natjecanje

DRUGI NAJVEĆI U HRVATSKOJ Otvoren nadograđeni Skate park. U subotu slijedi spektakularni Varaždin Challenge

DRUGI NAJVEĆI U HRVATSKOJ Otvoren nadograđeni Skate park. U subotu slijedi spektakularni Varaždin Challenge
Varaždinski.hr

Otvaranju su prisustvovali brojni zaljubljenici u ekstremne sportove, a Varaždinac Marin Ranteš, svjetski prvak u BMX kategoriji te budući olimpijac, zahvalio se Gradu i udruzi Pannonian.

Danas su u varaždinskom Parku mladih – popularnom 'Skate parku' – predstavljeni novi elementi za vozače BMX-a, skatea i ostalih ekstremnih sportova. Ovu subotu, 27. travnja, slijedi natjecanje Varaždin Challenge koje će privući vozače BMX-a iz cijele Hrvatske, ali i Europe.

Otvaranju su prisustvovali brojni zaljubljenici u ekstremne sportove, a Varaždinac Marin Ranteš, svjetski prvak u BMX kategoriji te budući olimpijac, zahvalio se Gradu i udruzi Pannonian.

- Napravljen je drugi najveći skate park u Hrvatskoj. Vozio sam se već jučer i fenomenalan je. Nadam se da ćemo sada svi imati prave uvjete za trening jer ovo ne da nemaju svi gradovi, ovo nemaju ni sve države. Nadam se da će se Grad pobrinuti za alkoholiziranje i da se slične stvari neće ponavljati – rekao je Ranteš i nastavio:

- Znate... ovo je kao kad sanjate neki dobar san, probudite se i gledate je li bio san ili ne. Tako je meni s ovim. Sanjao sam dugo o ovakvom skate parku i jedva čekam subotnje natjecanje da svi zajedno uživamo – kazao je Ranteš.

Ranteš je u međuvremenu okupljene oduševio trikovima na elementima, a na kraju konferencije preskočio BMX biciklom Ivana Čehoka, Damira Habijana i Denisa Mladenovića, što možete vidjeti u videu na kraju članka. 

Gradski vijećnik Denis Mladenović rekao je se izgradnjom novih elemenata Skate park prostire na 1200 četvornih metara.

- Odrađena je besplatna rekonstrukcija starog parka i 600 kvadrata novoga što omogućuje održavanje natjecanja u ekstremnim sportovima. Samim time Varaždin je ucrtan na mapu ekstremnih sportova, što osim sportskog, pruža i turistički potencijal našeg grada – istaknuo je Mladenović.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan smatra da ovoga ne bi bilo da nije bilo Ranteša i sportaša koji se bave ovim sportom.

- Želim im da u subotu ostvare dobre rezultate. Ovo je jedan novi sadržaj za mlade u Varaždinu te time pokazujemo da su nam mladi zaista bitni. Videonadzor? Sve ide od kućnog odgoja. Možemo imati nadzor i redare, ali mislim da svijest kod građana mora proraditi jer svima ovo nešto znači – napomenuo je Habijan.

Gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo je da se radi o čak 75% donacija za Skate park vrijedan milijun kuna.

- Park mladih nastao je 2009. godine i imali smo nekoliko ovih rampi; s vremenom ga je trebalo obnoviti i proširiti. Kandidirali smo se za Europsku prijestolnicu mladih, i ove godine smo u finalu, a svi ovi sadržaji svjedoče da smo usmjereni prema mladim ljudima – rekao je Čehok.

Za kraj je govorila Stefani Šešum, projekt menadžer u udruzi Pannonian.

- Bez Marina ovoga ne bi bilo, niti bi naši članovi bili u mogućnosti pomoći kod izgradnje. Možemo reći da je Osijek dobio konkurenciju s ovim Skate parkom koji izgleda izvrsno. Ovu subotu, 27. travnja, u ovom parku očekuje nas Challenge Tour: druga postaja, prvenstvo Hrvatske u BMX-u. Ovo je zagrijavanje za Olimpijske igre. Pozivam sve da dođu pogledati kako izgledaju vratolomije najboljih vozača Hrvatske ali i Europe. Drago nam je što je izgrađen park jer je bitan za razvoj zajednice i sporta. Također, pozivam vas i u Osijek na Pannonian Challenge od 5. do 9. lipnja – zaključila je Šešum.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video