Vijesti / Društvo

USUSRET USKRSU

FOTO Cvjetnica u varaždinskoj katedrali: Blagoslovom cvijeća i grančica započelo slavlje Velikog tjedna

FOTO Cvjetnica u varaždinskoj katedrali: Blagoslovom cvijeća i grančica započelo slavlje Velikog tjedna
Varaždinski.hr

Radi kišnog vremena izostao je uobičajeni blagoslov u parku iza katedrale i procesija vjernika te je blagoslov održan u samoj katedrali.

Kao i u Katoličkoj Crkvi diljem svijeta, i u Varaždinu je proslavom Cvjetnice, Nedjelje Muke Gospodnje, 4. travnja započelo slavlje Velikog tjedna.

Središnje misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM predvodio je mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, uz koncelebraciju kanonika Stolnog kaptola preč. Mirka Horvatića, preč. Josipa Kopreka i preč. Damira Bobovca, zatim vlč. Leonarda Šardija, povjerenika za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, te vlč. Marka Domitera, biskupovog tajnika.

U varaždinskoj katedrali proslavljena Cvjetnica Cvjetnica 2019.

U spomen na Isusov ulazak u Jeruzalem, biskup Mrzljak je prije svete mise tradicionalno blagoslovio maslinove i druge grančice, a radi kišnog vremena izostao je uobičajeni blagoslov u parku iza katedrale i procesija vjernika te je blagoslov održan u samoj katedrali.

U svojoj propovijedi sabranom mnoštvu u varaždinskoj katedrali na Nedjelju Muke Gospodnje, biskup Mrzljak je podsjetio na posljednje sate Isusova ovozemaljskog života, a prije svega na osudu Poncija Pilata koji je nevinog čovjeka pribio na križ kako bi očuvao svoju vlast. Dodao je biskup kako je Isus pred sudom, Pilatovim i Herodovim, govorio vrlo malo. Često mnogi koji stoje pred sucem znaju da im ništa neće pomoći njihov govor, pa stoga šute, rekao je mons. Mrzljak.
 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!