Vijesti / Društvo

USUSRET USKRSU

FOTO Cvjetnica u varaždinskoj katedrali: Blagoslovom cvijeća i grančica započelo slavlje Velikog tjedna

FOTO Cvjetnica u varaždinskoj katedrali: Blagoslovom cvijeća i grančica započelo slavlje Velikog tjedna
Varaždinski.hr

Radi kišnog vremena izostao je uobičajeni blagoslov u parku iza katedrale i procesija vjernika te je blagoslov održan u samoj katedrali.

Kao i u Katoličkoj Crkvi diljem svijeta, i u Varaždinu je proslavom Cvjetnice, Nedjelje Muke Gospodnje, 4. travnja započelo slavlje Velikog tjedna.

Središnje misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM predvodio je mons. Josip Mrzljak, varaždinski biskup, uz koncelebraciju kanonika Stolnog kaptola preč. Mirka Horvatića, preč. Josipa Kopreka i preč. Damira Bobovca, zatim vlč. Leonarda Šardija, povjerenika za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, te vlč. Marka Domitera, biskupovog tajnika.

U varaždinskoj katedrali proslavljena Cvjetnica Cvjetnica 2019.

U spomen na Isusov ulazak u Jeruzalem, biskup Mrzljak je prije svete mise tradicionalno blagoslovio maslinove i druge grančice, a radi kišnog vremena izostao je uobičajeni blagoslov u parku iza katedrale i procesija vjernika te je blagoslov održan u samoj katedrali.

U svojoj propovijedi sabranom mnoštvu u varaždinskoj katedrali na Nedjelju Muke Gospodnje, biskup Mrzljak je podsjetio na posljednje sate Isusova ovozemaljskog života, a prije svega na osudu Poncija Pilata koji je nevinog čovjeka pribio na križ kako bi očuvao svoju vlast. Dodao je biskup kako je Isus pred sudom, Pilatovim i Herodovim, govorio vrlo malo. Često mnogi koji stoje pred sucem znaju da im ništa neće pomoći njihov govor, pa stoga šute, rekao je mons. Mrzljak.
 

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!