Vijesti / Društvo

Varaždin boogie 2019.

POKLANJAMO! Nebeske atrakcije od 26. travnja u Varaždinu: Čitatelj(ica) ima priliku osvojiti padobranski skok u tandemu

POKLANJAMO! Nebeske atrakcije od 26. travnja u Varaždinu: Čitatelj(ica) ima priliku osvojiti padobranski skok u tandemu
Arhiva

Samostalni i tandem skokovi izvodit će se s visine od 4.000m, a vrijeme leta do iskakanja trajati će otprilike 15 minuta što je izvrsna prilika za uživanje u panoramskom letu iznad grada Varaždina.

Padobranski vikend 'Varaždin boogie 2019.' ove će se godine održati od 26. do 28. travnja na varaždinskom aerodromu. Bit će to prilika i za proslavu 5. rođendana Padobranskog kluba Apollo, jedinog padobranskog kluba na području grada Varaždina.

- Prethodna dva padobranska vikenda održali smo 2016. i 2018. godine, a svaki puta nas je posjetilo sedamdesetak aktivnih padobranaca koji su izveli preko 300 padobranskih skokova.

I ove godine očekujemo dolazak velikog broja padobranaca iz Hrvatske i okolnih zemalja, a događaj će kao i svaki puta biti otvoren i za posjetitelje.

Skokove ćemo izvoditi iz aviona Pilatus Portera PC-6, padobrancima omiljenog zrakoplova koji je zbog svojih letnih osobina stekao kultni status u zrakoplovstvu. Biti će to jedinstvena prilika za uživo vidjeti taj zrakoplov kako u zraku, tako i na zemlji. pošto je riječ o zrakoplovu koji nije česta pojava na hrvatskim aerodromima. Štoviše, u Republici Hrvatskoj ne postoji niti jedan zrakoplov tog tipa u redovitoj uporabi.

Samostalni i tandem skokovi izvodit će se s visine od 4.000 metara, a vrijeme leta do iskakanja trajati će otprilike 15 minuta što je izvrsna prilika za uživanje u panoramskom letu iznad grada Varaždina. Padobrane ćemo otvarati na visini od otprilike 1.000m što će padobrancima dati otprilike jednu minutu leta u slobodnom padu nakon čega slijedi nekoliko minuta leta ispod otvorene kupole i mekano prizemljenje na varaždinski aerodrom.

Padobranski vikend neće biti rezerviran samo za sportske padobrance već su dobrodošli i svi oni koji žele osjetiti čari slobodnog pada u tandem skoku ili se žele informirati o načinu i vremenu održavanja padobranske obuke. Ulaz na Varaždinski aerodrom biti će besplatan kao i na svim prethodnim padobranskim vikendima.

Ulaz na aerodrom će biti besplatan za sve zainteresirane. Uz to, svi koji će željeti, moći će probati skok u tandemu po vrlo prihvatljivim cijenama - kažu organizatori.

Događaj će se održati uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina, Zajednice sportskih udruga grada Varaždina i Policijske uprave varaždinske.

POKLANJAMO! U suradnji s Padobranskim klubom Apollo čitateljici ili čitatelju poklanjamo besplatan padobranski skok u tandemu uz profesionalnu snimku skoka čija je vrijednost 1.900 kuna. Detalji nagradne igre nalaze se na Facebook stranici Varaždinskog.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video