Vijesti / Društvo

RAD KUDA SALINOVEC

Održana skupština KUD-a Salinovec: Novi predsjednik je Vjekoslav Ptiček

Održana skupština KUD-a Salinovec: Novi predsjednik je Vjekoslav Ptiček
KUD Salinovec

Predsjednica Nadzornog odbora je Magdalena Lepoglavec, a članice Nadzornog odbora Petra Kolarek i Jelena Lepoglavec.

U subotu, 23. ožujka, u prostorijama stare škole u Salinovcu održana je Godišnja skupština KUD-a Salinovec, koja je ujedno bila i izborna.

Novi predsjednik KUD-a Salinovec je Vjekoslav Ptiček, a tajnica Dorotea Četrtek koji su, prema Statutu KUD-a, ušli u Upravni odbor, uz starih 9 članova, a to su: Ankica Lepoglavec, Nadica Miklošić, Ljiljana Hlevnjak, Mirko Ribić, Verica Valjak, Dalibor Lončar, Nenad Kolarek, Marina Lončar i Doroteja Šestak.

Predsjednica Nadzornog odbora je Magdalena Lepoglavec, a članice Nadzornog odbora Petra Kolarek i Jelena Lepoglavec. 

Skupštinu je otvorila dosadašnja predsjednica Jasmina Varga, pozdravljajući sve prisutne, a prezentaciju o radu KUD-a u 2018. godini održala je dosadašnja tajnica Jelena Lepoglavec koja je istaknula niz aktivnosti koje su KUD-ovci proveli tijekom protekle godine.

Sudjelovanje na Uskrsnom sajmu grada Ivanca, zatim u 'Zelenoj čistki', Folklorno-tamburaška večer na Festivalu kiparenja motornom pilom u sklopu Dana grada Ivanca, Smotra dječjeg folklora, božićni koncert, nastupi u Hrvatskoj i Sloveniji, sudjelovanje na 53. vinkovačkim jesenima - samo su neke od aktivnosti KUD-a Salinovec u 2018. godini. 

Za potporu i podršku u radu KUD-a tijekom protekle godine predsjednica Jasmina Varga zahvalila se sponzorima i donatorima, posebice Gradu Ivancu te ostalim udrugama sa salinovečkog područja.

Na Skupštini je donesen i Program rada za 2019. godinu o čemu je prisutne izvijestio novi predsjednik Vjekoslav Ptiček, najavivši njime čitav niz aktivnosti kojima će se KUD Salinovec baviti u 2019. godini, kao što je nastavak provedbe dosadašnjih manifestacija, sudjelovanje u manifestacijama diljem Hrvatske i izvan nje te uključivanje novih članova, posebice djece, u rad KUD-a. 

Čestitke na uspješnoj protekloj godini, kao i čestitke novoizabranom vodstvu KUD-a Salinovec, uputili su izaslanica gradonačelnika Grada Ivanca Marina Držaić, pročelnica za lokalnu samoupravu, imovinu i javnu nabavu, predsjednik MO Salinovec Stjepan Četrtek, predsjednik DVD-a Salinovec Matija Štebih, tajnik Udruge vinograda i voćara 'Skrajski pajdaši' Darko Žganec, predsjednik DŠR-a Salinovec Stjepan Hudoletnjak te predsjednica Udruge građana 'Margareta' iz Margečana Ivana Karpov.

Skupštini su se obratili i voditelj folklora Tihomir Kukulić te članica Upravnog odbora Ljiljana Hlevnjak.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video