Vijesti / Društvo

VELIKA INVESTICIJA

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Završeno uređenje ulice Široke Ledine: Središnji dio naselja dobio novouređenu ulicu s nogostupom

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Završeno uređenje ulice Široke Ledine: Središnji dio naselja dobio novouređenu ulicu s nogostupom
Općina Trnovec Bartolovečki

- Riječ je o još jednom velikom projektu i značajnoj investiciji na području Općine - stoji u priopćenju.

U naselju Trnovec u Općini Trnovec Bartolovečki završeno je uređenje ulice Široke ledine čime je taj dio u središtu naselja dobio novouređenu ulicu s nogostupom.

Riječ je o još jednom velikom projektu i značajnoj investiciji na području Općine koja je unatrag nekoliko godina u cestovnu i komunalnu infrastrukturu, izgradnju i uređenje rasvjete i elektroenergetske mreže te uređenje javnih objekata, imala više od 50 milijuna kuna investicija.

Još 2016. godine Općina Trnovec Bartolovečki pripremila je svu potrebnu dokumentaciju i prijavila projekt na mjeru 7.2., te odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Republike Hrvatske 2018. godine dobila sredstva za uređenje ulice.

Izvođač radova na uređenju ulice u dužini 774 metra, vrijednih 2.887.438,86 kuna, bila je varaždinska tvrtka COLAS Hrvatska. Inače, u ulici je već ranije izgrađena javna rasvjeta, a sada je uređen kolnik s nogostupom.

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki, HNS-ov Zvonko Šamec, istaknuo je da je ovo bio jedan od najvećih ugovora na cestovnoj infrastrukturi. Ulaganja u uređenje prometnica i ulica provode se nakon dovršetka izgradnje kanalizacijske mreže u Trnovcu.

- Na red je došlo uređenje ulica i prometnica koje su u određenoj mjeri devastirane zbog izgradnje kanalizacijske mreže u Trnovcu. Novouređene ulice ne doprinose samo izgledu naše općine već i većoj sigurnosti u prometu, ali i održavanju standarda života kojeg naši mještani imaju - zaključio je Šamec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video