Vijesti / Društvo

SPAŠAVANJE DRVEĆA

PROTIV BRŠLJANA Građanska inicijativa 'Varaždinsko smeće' poziva na akciju u Dravskoj šumi

PROTIV BRŠLJANA Građanska inicijativa 'Varaždinsko smeće' poziva na akciju u Dravskoj šumi
Ilustracija

Mjesto sastanka za sve zainteresirane je kod ulaza u Dravske bazene, a početak je u subotu, 23. ožujka, u 11 sati.

Članovi Građanske inicijative 'Varaždinsko smeće' odlučili su organizirati akciju s ciljem čišćenja drveća u Dravskoj šumi od bršljanja.

- Ohrabreni nedavnom akcijom čišćenja Park šume Drava, uvidjeli smo da je naša voljena šuma dosta zanemarena i da je veliki dio starih stabala uslijed dugogodišnje nebrige obraslo bršljanima. Takva stabla, uz njegu i pravilnu brigu, doživjela bi još koje stoljeće, a naša bi djeca uživala u blagodatima koje nam generacijama pruža ova rijetka oaza prirode - piše u pozivu inicijative.

Cilj akcije je, ističu u inicijativi, produžiti životni vijek stabala.

- Kako? Pa jednostavno: svatko od nas će počistiti nekoliko stabala od bršljana koji ih guše, time spriječiti njihovo umiranje i  sječu. Samim time, spasiti ćemo i još neko stablo koje je zdravo a koje se posječe usput, kad se več sječe - ističu.

Mjesto sastanka za sve zainteresirane je kod ulaza u Dravske bazene, a početak je u subotu, 23. ožujka, u 11 sati. Iz inicijative preporučaju da ponesete rukavice, ručnu pilu, škare za obrezivanje...

- Pridružite nam se i u ovom projektu, kojem je cilj dugogodišnja suradnja s Javnom ustanovom za očuvanje zaštićenih djelova prirode Varaždinske županije koja nas je educirala i odobrila akciju, akcija će slijedeće godine biti još bogatija i bolje organizirana, a upravo ćete vi biti nositelji projekta zajedno s nama iz Varaždinskog smeća - zaključuju iz inicijative.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video