Vijesti / Društvo

ZDRAVI ZUBI

Dan oralnog zdravlja u ivanečkom vrtiću 'Ivančice': Mališane posjetila doktorica dentalne medicine te im ispričala poučnu priču

Dan oralnog zdravlja u ivanečkom vrtiću 'Ivančice': Mališane posjetila doktorica dentalne medicine te im ispričala poučnu priču
Grad Ivanec

- Na kraju predavanja sva su djeca željela nešto pitati pa su tako sve ruke bile u zraku, dok su nestrpljivo čekala da ih doktorica prozove - stoji u priopćenju.

Povodom Svjetskog dana oralnog zdravlja koji se obilježava 20. ožujka, i ove je godine ivanečki Dječji vrtić 'Ivančice' postao prava mala stomatološka ordinacija. 

Vrtić je posjetila dr. dentalne medicine Andreja Jagetić koja je djeci pokazala kako se pravilno peru zubi te im ispričala poučnu priču o 'Zuboljku i Zububi'. 

- Priča govori o zdravim bijelim zubima koje njihov vlasnik nije redovito prao pa su se javili zubobolja i karijes. I kako to već obično biva u pričama, sve se sretno završi nakon što se zubi operu četkicom i pastom - stoji u priopćenju.

Na ovu priču odlično su se nadovezala djeca iz dramske skupine OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog koji su izveli igrokaz pod nazivom 'Šubi dubi dubi'. 

Kako bi djecu što više senzibilizirale za ovu tematiku, odgajateljice su djeci nekoliko dana prije čitale poučne slikovnice i priče o zubima, a mališani su i bojali prikladne bojanke, promatrali svoje zubiće, dok je skupina 'Cvjetića' izradila maketu zubi i četkice te se pritom odlično zabavila i puno toga i naučila.

- Na kraju predavanja sva su djeca željela nešto pitati pa su tako sve ruke bile u zraku, dok su nestrpljivo čekala da ih doktorica prozove - stoji u priopćenju.

Naučili su koja je hrana dobra, a koja loša za njihove zube teodlučili da će od sad redovito prati svoje zubiće. Tako se to radi!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video