Vijesti / Društvo

ZA DJECU I MLADE

PROJEKT Grad Lepoglava će s 230 tisuća kuna financirati aktivnosti programa 'Iznad školskog standarda'

PROJEKT Grad Lepoglava će s 230 tisuća kuna financirati aktivnosti programa 'Iznad školskog standarda'
Grad Lepoglava

Tim će se sredstvima sufinancirati provedba programa 'Iznad školskog standarda', nagrade učenicima i mentorima za uspjehe ostvarene na županijskim i državnim učeničkim smotrama znanja...

Gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić sastao se s ravnateljima triju osnovnih škola s područja Grada Lepoglave - Ratkom Tomićem iz OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave, Mirjanom Posavec iz OŠ Ivana Rangera iz Kamenice i Martinom Vusić iz OŠ Izidora Poljaka iz Višnjice.

Na sastanku se raspravljalo o provedbi i realizaciji gradskog programa potreba u obrazovanju iznad školskog standarda. Riječ je o programu za kojeg će Grad Lepoglava u ovoj godini izdvojiti 320.000 proračunskih kuna.

Tim će se sredstvima sufinancirati provedba programa iznad školskog standarda, nagrade učenicima i mentorima za uspjehe ostvarene na županijskim i državnim učeničkim smotrama znanja, projekt cjelodnevnog boravka u školi, prijevoz učenika, podjela poklon bona za nabavku školskog pribora učenicima prvih razreda, program Glazbene škole Lepoglava kao i program Grad prijatelj djece te financijske obaveze po projektu javnog privatnog partnerstva za dogradnju školske zgrade i sportske dvorane u Višnjici.

Osim toga, gradonačelnik Škvarić najavio je i dodatne projekte i programe usmjerene obrazovanju i razvoju djece koje Grad Lepoglava financira odnosno spreman ih je financirati.

Između ostalog, istaknuo je da Grad sa 100 kuna po tretmanu sufinancira korištenje usluga logopeda djeci vrtićke dobi.

S obzirom na to da i kod osnovnoškolaca postoje velike potrebe za uslugama logopeda, gradonačelnik je predložio da škole od svog osnivača - Varaždinske županije, zatraže financiranje logopeda koji će raditi s osnovnoškolcima koji pohađaju navedene tri osnovne škole.

Nadalje, izrazio je spremnost Grada da financira održavanje ljetne škole robotike, program izvanškolskog glazbenog obrazovanja, rad školske prometne mladeži te edukativne aktivnosti usmjerene suzbijanju vršnjačkog nasilja.

- Svjesni smo da razvoj našeg grada ovisi o mladim i obrazovanim ljudima te stoga potičemo obrazovanje i u velikoj mjeri ulažemo u programe koji će mladima omogućiti stjecanje znanja. Ulaganje u obrazovanje ulaganje je u budućnost - istaknuo je gradonačelnik Škvarić te istaknuo još jednu važnu komponentu u razvoju djece, a to je sport. Naime, želja je Grada da se što više djece bavi sportom, bilo na rekreativnoj razini ili u okviru sportskih klubova.

S tim će se ciljem na gradskom području tijekom godine provoditi razni sportski programi koje su ravnateljima na sastanku predstavili tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Damir Kužir te TKIC-ov viši stručni suradnik za sportske i edukacijske programe djece i mladih, Kristijan Bizek.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video