Vijesti / Društvo

ULAGANJA I PRORAČUN

Općinsko vijeće u Velikom Bukovcu: Rad načelnika u drugoj polovici prošle godine tema sjednice

Općinsko vijeće u Velikom Bukovcu: Rad načelnika u drugoj polovici prošle godine tema sjednice
Općina Veliki Bukovec

Vijećnici su odobrili i financijsku pomoć na temelju dviju zamolbi.

Rad načelnika u drugoj polovici prošle godine bila je jedna od tema posljednje sjednice Općinskog vijeća Velikog Bukovca.

Načelnik, HSS-ov Franjo Vrbanić u izvješću je istaknuo da je za održavanje nerazvrstanih cesta, tekuće održavanje poljskih puteva i cestovnih jaraka utrošeno 463 tisuće kuna, a za održavanje nelegalnih odlagališta otpadom 82,5 tisuća kuna.

Za prehranu učenika Osnovne škole Veliki Bukovec utrošeno je 9.825 kuna, za sufinanciranje boravka djece u dječjim vrtićima izvan općine 60.100 kuna, za pomoć umirovljenicima 37.920 kuna, studentima 45 tisuća kuna, a roditeljima novorođene djece 37,5 tisuća kuna.

Općina Veliki Bukovec bila je pokrovitelj dvije proslave 90 godina rada i osnutka DVD-a Veliki Bukovec i DVD-a Dubovica, a u sklopu Dana općine održana je vježba sustava civilne zaštite 'Pilana 2018' na prostoru pilane Pečenec u suradnji s Općinom Mali Bukovec.

Obljetnicu osnutka imao je i NK Bukovčan, 70 godina sportskog djelovanja, koju je Općina pomogla s 30 tisuća kuna, a sudjelovala je i u sufinanciranju Nogometnog centra Ludbreg sa 5 tisuća kuna.

- Povodom Dana općine organizirana je svečana sjednica Općinskog vijeća i kulturno-zabavna manifestacija 'Ferenčevo 2018' u kojoj su sudjelovale sve udruge s područja općine na čemu im zahvaljujem - rekao je načelnik Vrbanić.

Izdvojio je i četiri projekta prijavljena na natječaje - sufinanciranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turističkim nerazvijenim područjima HTZ-a za koji je s Općinom Mali Bukovec dobiveno 50 tisuća kuna, zatim dogradnju spremišta uz grobnu kuću za koju je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo 20 tisuća kuna, te rekonstrukciju nerazvrstane ceste Kolarova ulica i naselja Dubovica i modernizaciju Sovićeve i Kolarove ulice u Velikom Bukovec, sa završetkom radova do 30. travnja ove godine.

- Planirano u drugoj polovicu 2018. godine je i izvršeno, a s istim tempom realizacije projekata nastavljamo i u ovoj godini u suradnji s institucijama županijske i državne razine - kazao je načelnik Vrbanić.

Na dnevnom je redu bilo i izvršenje Plana gospodarenja otpadom za 2018. godinu. Na području Općine Veliki Bukovec otpad prikuplja tvrtka Čistoća iz Varaždina, a istaknuto je da je prikupljeno ukupno 134,95 tona otpada, od toga miješanog komunalnog otpada 101,86 tona, gotovo 14 tona papira, 8 tona miješane ambalaže, više od 5 tona staklene ambalaže, te po 3 tone odjeće i glomaznog otpada.

Razina selektiranja otpada je na 27 posto. Istaknuto je da su provedene edukacije mještana o obvezi odvojenog prikupljanja komunalnog otpada te najavljeno da će tijekom ove godine Općina Veliki Bukovec uvesti odvajanje biorazgradivog otpada na kućnom pragu koji će doprinijeti boljoj usluzi i boljem recikliranju.

Općinsko vijeće donijelo je i odluke o prihvaćanju Plana mjera i postupanja Općine Veliki Bukovec u 2019. godini za djelomičnu sanaciju šteta od prirodnih nepogoda te odluku o izradi urbanističkog plana uređenja SRC 'Škareški lug 1', kojim će se odrediti detaljni uvjeti za uređenje eksploatacijskog polja te za provođenje sanacije po završetku njegovog rada, rekultivacije i zaštite okoliša, te uređenja sportsko -rekreacijske zone s pratećim ugostiteljsko-turističkim sadržajima na njegovom mjestu.

Vijećnici su odobrili i financijsku pomoć na temelju dviju zamolbi. Skladatelju Ivanu Povijaču, rodom iz Velikog Bukovca, pomoći će izdavanje drugog nosača zvuka odnosno u očuvanju kulture podravskog kraja i bukovečkog govora, a Udruzi veterana 7. gardijske brigade Puma u realizaciji redovnih aktivnosti koje, među ostalim, uključuju sjećanje na poginule i preminule pripadnike brigade te promicanje vrijednsoti Domovinskog rata te demokratske političke kulture i jačanje civilnog društva.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video