Vijesti / Školski kutak

Međunarodno natjecanje

EKONOMIJADA 2019 Srednja škola Novi Marof zauzela 5. mjesto na natjecanju u Sjevernoj Makedoniji

EKONOMIJADA 2019 Srednja škola Novi Marof zauzela 5. mjesto na natjecanju u Sjevernoj Makedoniji
SŠ Novi Marof

Natjecanje se odvijalo od 14. do 17. ožujka, a ciljevi ovog međunarodnog natjecanja su povezivanje učenika, upoznavanje kulture države domaćina i natjecanje učenika iz ekonomske grupe predmeta.

Nakon prošlogodišnjeg domaćinstva Prve ekonomske škole Zagreb, gdje su učenice Srednje škole Novi Marof osvojile izvrsno 1. mjesto, ovogodišnja Ekonomijada održala se u Srednjoj školi 'Jane Sandanski' u Strumici u Republici Sjevernoj Makedoniji.

Natjecanje se odvijalo od 14. do 17. ožujka, a ciljevi ovog međunarodnog natjecanja su povezivanje učenika, upoznavanje kulture države domaćina i natjecanje učenika iz ekonomske grupe predmeta. Ove godine sudjelovalo je 11 ekonomskih škola iz 6 država.

Prvo mjesto zauzele su učenice iz Srednje škole 'Jane Sandanski' dok su učenice iz Novog Marofa, Tea Migles i Dorotea Toma, u vrlo izjednačenom poretku, osvojile peto mjesto. U delegaciji Srednje škole Novi Marof bile su nastavnice Ines Klopotan i Danica Krbot te ravnatelj Nikola Žganec.

Tijekom ovog trodnevnog događanja svi su sudionici predstavili gradove i škole iz kojih dolaze, a posjećene su i kulturno-povijesne znamenitosti grada domaćina.

Slijedeće godine natjecanje će se održati u organizaciji Srednje ekonomske škole u Sarajevu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video