Vijesti / Društvo

ŠKOLA PLIVANJA

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Malim plivačima na varaždinskim bazenima podijeljene diplome

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Malim plivačima na varaždinskim bazenima podijeljene diplome
Općina Trnovec Bartolovečki

- Najbitnije je zadovoljstvo djece i svladavanje nove vještine - rekao je načelnik Zvonko Šamec.

I ove godine Općina Trnovec Bartolovečki učenicima trećeg razreda Osnovne škole Šemovec omogućila je školu plivanja na Gradskim bazenima Varaždin.

Obuku plivanja za učenike obje osnovne škole na svom području, u Šemovcu i Trnovcu, Općina financira četvrtu godinu za redom, a ove je godine iz šemovečke škole sudjelovalo 25 učenika. Iz proračuna je za to izdvojeno 4.500 kuna.

Na podjeli diploma malim plivačima na varaždinskim bazenima u petak, 15. ožujka, načelnik Zvonko Šamec istaknuo je da su važne dvije svari - zadovoljstvo djece i svladavanje nove vještine.

- Mališani su sretni i puno znači da djeca steknu status plivača. To im je važno i za druge stvari u životu. Sada su školu plivanja prošli učenici iz Šemovca, a sljedeća je Osnovna škola Trnovec - rekao je Šamec.

Ravnateljica Osnovne škole Šemovec Marina Hižak zadovoljna je još jednom suradnjom škole i Općine.

- Ove godine kao i prijašnjih, Općina je opet nastavila s financiranjem škole plivanja za 25 učenika 3. razreda i izuzetno smo zadovoljni što svake godine postoji spremnost da se ta aktivnost omogući i djeci to jako puno znači. Želimo nastaviti tako i dalje - rekla je ravnateljica koja je dodala da su učenici uključeni u brojne izvannastavne aktivnosti prilagođene njihovim interesima, od sportskih, preko kreativnih, glazbenih i literarnih do informatičkih i novinarskih.

Načelnik Šamec je dodao da općinska uprava podržava razne osnovnoškolske programe.

- Velika sredstva su predviđena za osnovne škole u našoj općini. To su produženi boravak, rano učenje informatike, sufinanciramo 30-tak djece u obje škole koja nisu obuhvaćena besplatnim obrokom. Uključujemo se i u ostale aktivnosti u školama. Ove godine smo predvidjeli oko 50 tisuća kuna za svaku školu za nabavu informatičke opreme. Prošle godine smo za jednu i drugu školu nabavili po jednu pametnu ploču, a ove godine je OŠ Trnovec nabavile već 2 pametne ploče, a u OŠ Šemovec planiraju napraviti mali radijski studio. To me sve skupa veseli jer najbolje je ulaganje u školu. Ako nema pomaka po tom pitanju, nema niti budućnosti - zaključio je Šamec.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!