Vijesti / Društvo

STUDENSKI RESTORAN

Sveučilište Sjever iz vlastitih sredstava obnovilo zgradu u koprivničkom Kampusu: Studenska menza počinje raditi u roku od mjesec dana

Sveučilište Sjever iz vlastitih sredstava obnovilo zgradu u koprivničkom Kampusu: Studenska menza počinje raditi u roku od mjesec dana
Sveučilište Sjever

Sveučilište Sjever obnovilo je i opremilo jednu zgradu u koprivničkom kampusu i pretvorilo je u studentski restoran i kafić.

Predstavnici Sveučilišta Sjever i tvrtke KTC potpisali su u srijedu, 13. ožujka, ugovor o pokretanju studentskog restorana i kafića. Prema tome ugovoru, KTC je dužan u roku od 30 dana pokrenuti studentski restoran i kafić u Sveučilišnom centru u Koprivnici.

Rezultat je to natječaja za zakup i vođenje prostora studentskog restorana i kafića koji je raspisalo Sveučilište Sjever, a na kojem je pobijedio KTC koji je i dosad imao ugovor s MZO, ali je studentski restoran bio u njihovom prostoru. Sada će studenti imati mogućnost prehrane u sklopu Kampusa.

- Sretni smo što će naši studenti i nastavnici imati mogućnost prehrane u krugu našeg studentskog kampusa. Nadamo se da će to dodatno pozitivno utjecati na sveukupno zadovoljstvo studenata i kvalitetu studentskog života u Sveučilišnom centru Koprivnica - istaknuo je prorektor izv. prof. dr.sc. Mario Tomiša.

d612023b462acf1388b200b5d84ebf8b.png?v=1

Sveučilište Sjever obnovilo je i opremilo jednu zgradu u koprivničkom kampusu i pretvorilo je u studentski restoran i kafić.

- Sve smo financirali iz vlastitih sredstava, a riječ je o investiciji od čak 3,5 milijuna kuna. Time pokazujemo da nam je na prvom mjestu kvaliteta studiranja i stvaranje standarda koji će vjerujemo privlačiti još veći broj studenata u Koprivnicu - zaključio je izv. prof. dr.sc. Tomiša dodavši da će studenti imati subvencioniranu prehranu kao što imaju i u ostalim studentskim restoranima, a za ostale će biti formirana pristupačna ekonomska cijena.

KTC je velika tvrtka koja se već 20 godina bavi maloprodajom, ugostiteljstvom, turizmom, poljoprivredom.

Među ostalim, KTC ima trgovačku mrežu od 27 supermarketa te niz specijaliziranih prodavaonica u 25 hrvatskih gradova. U njihovim restoranima se godišnje pripremi više od 1.000.000 toplih obroka, a u ponudi je više od 300 različitih jela. 

- Jelovnici i ponuda u studentskom restoranu bit će raznoliki, hrana kvalitetna, a uz restoran će funkcionirati i moderan kafić koji će sigurno postati omiljeno okupljalište studenata - dodao je izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša.

Sveučilište Sjever je najbrže rastuće sveučilište u Hrvatskoj. U samo godinu dana Sveučilišni centar Koprivnica narastao je od tri na deset studija, te danas, sedam godina nakon pokretanja Sveučilišta u Koprivnici, tamo studira više od 800 studenata.

Otvaranje studentskog restorana samo je jedan od primjera u kojem Sveučilište Sjever vlastita sredstva ulaže za podizanje standarda studentskog života, što svakako pridonosi tome da je broj studenata u Koprivnici svake godine sve veći i veći.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video