Vijesti / Društvo

EDUKACIJA GRAĐANA

POTPISAN UGOVOR Grad Novi Marof i Općina Ljubešćica zajednički provode projekt 'Održivo gospodarimo otpadom'

POTPISAN UGOVOR Grad Novi Marof i Općina Ljubešćica zajednički provode projekt 'Održivo gospodarimo otpadom'
Novi Marof

Osnova projekta je sustavna edukacija građana o pravilnom razvrstavanju i postupanju s otpadom.

Grad Novi Marof i Općina Ljubešćica zajednički provode projekt 'Održivo gospodarimo otpadom u Novom Marofu i Ljubešćici', a u sklopu projekta u četvrtak, 14. ožujka, potpisan je ugovor o provođenju edukativnih i marketinških aktivnosti.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač ugovor je potpisao s Markom Roginom iz Vip medije te Kristijanom Remenarom iz XM studija.

Osnova projekta je sustavna edukacija građana o pravilnom razvrstavanju i postupanju s otpadom.

Gradonačelnik Jenkač ističe kako je cilj spremno dočekati 2023. godinu u kojoj Europska unija očekuje da u Hrvatskoj razvrstavamo više od 50 posto nastalog otpada u našim kućanstvima.

- Taj cilj moramo postići. Razvrstavanje otpada također će značiti i manje količine u našim spremnicima i manje odvoza. Naši građani već znaju puno o razvrstavanju otpada, ali svaka nova edukacija je uvijek dobrodošla. Svi zajedno, od najmlađih do odraslih, trebamo savjesno razvrstavati, usvojiti tu naviku i u konačnici čuvati naš okoliš čistim - poručuje Jenkač.

Kako bi, prije svega najmlađi mještani Novog Marofa i općine Ljubešćica, što efikasnije razvrstavali otpad u svojim domovima, ali i školama i vrtićima, Grad Novi Marof i Općina Ljubešćica prijavili su se na natječaj te su, preko Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, dobili bespovratna sredstva u iznosu od 415 tisuća kuna za edukaciju kroz projekt 'Održivo gospodarimo otpadom u Novom Marofu i Ljubešćici'.

Edukaciju će zajednički provoditi na svom području na kojem otpad prikuplja tvrtka Novokom.

Riječ je o niz aktivnosti, od promidžbenih materijala, preko edukativnih filmova do radionica i predavanja s ciljem edukacije kako pravilno i efikasno razvrstavati otpad.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!