Vijesti / Društvo

OPASNO MJESTO

PROBLEMATIČNO RASKRIŽJE Općina Gornji Kneginec predlaže kružni tok, odluka je na Hrvatskim cestama

PROBLEMATIČNO RASKRIŽJE Općina Gornji Kneginec predlaže kružni tok, odluka je na Hrvatskim cestama
Siniša Sović/Foto agencija Sjever; Zvonko Lončar

Iako službeno ovo raskrižje nije 'crna točka', raskrižje gdje se spajaju državna cesta D3 i Vukovarska ulica i Toplička ulica često je mjesto prometnih nesreća...

Iako prema procjeni Ministarstva mora, prometa i infrastrukture raskrižje u Općini Gornji Kneginec, gdje se spajaju državna cesta D3 i Vukovarska ulica i Toplička ulica, uz samo naselje Turčin, nije klasificirano kao 'crna točka' u prometu, brojne nesreće koje su se na tom mjestu dogodile i težina samih nesreća navode na drugačiji zaključak.

Vezana vijest:

Prometna nesreća, Turčin CESTA ZATVORENA FOTO I VIDEO Teška nesreća u Turčinu: 'Oba vozača dodala su gas da prođu kroz žuto, to je dovelo do sudara'

Svjesni su toga i u Općini Gornji Kneginec pa su odlučili učiniti korake u smjeru rješenja te problematične točke u prometu.

- Na ovom raskrižju učestalo se događaju prometne nesreće s teškim materijalnim posljedicama, a ugroženi su i ljudski životi – smatraju u Općini Gornji Kneginec.

Ističu kako semafori na tom križanju rade ispravno, no prometne nesreće se svejedno događaju.

Kako bi se problem riješio, Općina je u mjesecu listopadu prošle godine zatražila da Hrvatske ceste ozbiljnije u aktivnosti oko uređenja prometa na navedenom raskrižju kružnim tokom prometa.

- Molili smo da Hrvatske ceste ubrzaju aktivnosti na izradi projektne dokumentacije radi ishođenja dozvole za gradnju raskrižja s kružnim tokom prometa, a sve kako bi se povećala sigurnost sudionika u prometu na navedenom raskrižju – zaključuju u Općini Gornji Kneginec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video