Vijesti / Društvo

Reakcija na bal

SVEČANI BAL Ingeborg Jurić poručila Županiji: 'Vi to jednostavno ne znate raditi'

SVEČANI BAL Ingeborg Jurić poručila Županiji: 'Vi to jednostavno ne znate raditi'
Foto agencija Sjever/Varaždinski.hr

Reakciju organizatorica Varaždinskog Sjajnog bala prenosimo u cijelosti.

Ingeborg Jurić i Mirjana Dučakijević, organizatorice Varaždinskog Sjajnog bala, reagirale su na ovogodišnji prvi Svečani bal koji je organizirala Varaždinska županija.

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti.

- Nije tajna da je osvrt razaslan iz same Županije i da je dobio prostor na duplericama i portalima. Krađom termina i scenarija pa čak i bojom plakata Varaždinskog Sjajnog bala glavna organizatorica Posebna gospođa Martinčević vođena nečasnom namjerom da gosti pomisle da se radi o Sjajnom balu samo drugog naziva, nije u tome uspjela.

O neuspjehu govori 26 prodanih ulaznica i manje od sto uzvanika. Isto tako s indignacijom odbacujemo insinuacije župana Čačića koji je u nadahnutom pozdravnom govoru sugerirao da smo mi eto započeli 1994. godine sa Sjajnim balom, a oni sada nastavljaju, dakle da su sljednici Sjajnog bala. Ne želimo da se pomisli uopće na neku sličnost.

Prvi Svečani bal Županije organiziran je pod motom 'najbolje iz Varaždinske županije' što je primjerenije za neko gospodarsko okupljanje. Drugim riječima lokalnog je značaja za razliku od Varaždinskog Sjajnog bala kao međunarodnog varaždinskog brenda (koji je malo na čekanju). Nije više potrebno nabrajati mnoge uglednike iz kulturnog, gospodarskog i političkog svijeta, strane umjetnike koji su uz naše najbolje iz Hrvatske oduševljavali naše goste iz Austrije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Bio je lijepa promocija Grada Varaždina i Hrvatske. Danas bismo slavili 25. godišnjicu no zadnjih godina postavljali su nam balvane na putu. Sjajni bal je bio daleko od svake politike, bio je u prvom redu namijenjen građanima Varaždina, a najbolji je komentar jednog gosta Vašeg Bala je: 'BILO JE OTUŽNO.'

Možemo zaključiti da nije sve u uglednim ravnateljima, tj. u organizacijskom odboru i lijepoj večernjoj haljini, Vi to jednostavno ne znate raditi. Na kraju treba zapamtiti da smo mi i dalje ponosni vlasnici lijepog projekta Varaždinski Sjajni bal, a Vi gospodo imate samo četverogodišnji mandat. I sada za Hrvatsko-austrijsku kulturnu zajednicu ovime svaka daljnja polemika završava.

Za Hrvatsko-austrijsku kulturu zajednicu

Predsjednica Ingeborg Jurić

Dopredsjednica Mirjana Dučakijević

Organizatorice Varaždinskog Sjajnog Bala

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video