Vijesti / Društvo

VOX POPULI

ANKETA Ledena čarolija - devastacija Starog grada, odlično izveden projekt ili nešto treće? Evo što kažu građani

Devastacija Starog grada, odličan projekt ili nešto treće? Pitali smo građane što je za njih Ledena čarolija koja je ovog Adventa bila smještena na području Starog grada u Varaždinu...

Iako je Advent već daleko iza nas, ono što je iza njega ostalo na području Starog grada, gdje je bila smještena Ledena čarolija u sklopu koje je bilo i klizalište, još uvijek polarizira javnost na one koji tvrde kako je to bila devastacija Starog grada i na one koji tvrde kako nema posebnih zamjerki na izvedbu tog projekta.

Vezana vijest:

Srijeda u muzeju BEZ KONSENZUSA O STAROM GRADU Šimunić: 'Nitko nema pravo na devastaciju'; Toth: 'Stari grad ne treba biti ispod staklenog zvona'

Ta razilaženja u mišljenju bila su vidljiva i na tribini koja se održala u sklopu Srijede u muzeju pod nazivom 'Stari grad – kulisa i/ili kulturno dobro'. Dok je gradska vlast isticala kako devastavije kulturnog dobra nema, građani su ukazivali na suprotno.

Iako je tribina dobrano potrajala, brojna pitanja i dalje su ostala neodgovorena, poput onog tko bi zapravo trebao dati odgovor o čemu se radi, o devastaciji ili projektu provedenom u skadu s pravilima struke.

Stoga ne čudi da smo i danas na varaždinskim ulicama čuli i pohvale i pokude. Pogledajte i poslušajte što kažu građani.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video