Vijesti / Društvo

OBRAZOVANJE

NOVI MAROF Potpisani ugovori o stipendiranju 39 studenata, iz proračuna izdvojeno 300 tisuća kuna

NOVI MAROF Potpisani ugovori o stipendiranju 39 studenata, iz proračuna izdvojeno 300 tisuća kuna
Grad Novi Marof

U gradskom je proračunu za spomenutih 39 stipendija rezervirano gotovo 300.000 kuna...

U Maloj dvorani Kulturnog centra 'Ivan Rabuzin' u Novom Marofu ove su subote potpisani novi ugovori o stipendiranju 39 studenata s područja Grada Novog Marofa u akademskoj godini 2018./2019.

 

Prema odluci gradskog Povjerenstva za dodjelu stipendija, 11 je stipendija po socijalnom kriteriju te 28 po kriteriju nadarenosti. U gradskom je proračunu za spomenutih 39 stipendija rezervirano gotovo 300.000 kuna.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, koji je bio na potpisivanju ugovora zajedno s predsjednikom novomarofskog Gradskog vijeća Mladenom Benjakom, kazao je kako je izdvajanje za studente samo dio ukupnog izdvajanja za obrazovanje i školstvo.

- Počevši od vrtićkog i predškolskog obrazovanja, preko osnovne i srednje škole te visokoškolskog obrazovanja iz proračuna izdvajamo milijunske iznose. Riječ je o jako dobro uloženim sredstvima jer je danas najbolje ulaganje u znanje. Cilj nam je da naši mladi Novomarofčani u našem gradu steknu kvalitetno znanje kroz osnovnu i srednju školu, te jednog dana kada završe svoje studije, nađu kvalitetno zaposlenje na ovom području, u Varaždinskoj županiji ili na sjeveru Hrvatske - izjavio je Jenkač te najavio da će se uskoro podijeliti još 17 stipendija.

 

- U našem proračunu osigurali smo sredstva za ukupno 56 stipendija. Već na slijedećem Gradskom vijeću predložit ćemo izmjene Odluke o stipendijama što znači da ćemo moći podijeliti odnosno potpisati ugovore za preostalih 17 budući da su sredstva za to osigurana. Cilj nam je da što više naših studenata dobije stipendije kako bi se i njima i njihovim roditeljima olakšale financijske brige, a na studentima je da to povjerenje i dobivena sredstva opravdaju svojim trudom i učenjem i u konačnici uspješnim polaganjem ispita - zaključio je Jenkač koji je podsjetio i kako je Grad Novi Marof među pionirima što se tiče stipendiranja srednjoškolaca i to za deficitarna zanimanja za što je prošle godine potpisano 22 ugovora. Najavio je daljnji nastavak stipendiranja srednjoškolaca.

Inače, mjesečni iznos stipendije je 600 kuna za studente koji studiraju na području Varaždinske i Međimurske županije te 800 kuna za one koji studiraju na području ostalih županija i u Gradu Zagrebu te izvan Republike Hrvatske.

 

Potpisani ugovori o stipendijama predviđaju da se one dodjeljuju tijekom 10 mjeseci, odnosno za razdoblje od 1. listopada prošle do 31. srpnja ove godine.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!