Vijesti / Društvo

BLAGDAN SVETOG VINKA

FOTO Novomarofčani proslavili blagdan svetog Vinka: 'Želimo još jednu uspješnu i rodnu godinu'

FOTO Novomarofčani proslavili blagdan svetog Vinka: 'Želimo još jednu uspješnu i rodnu godinu'
Grad Novi Marof

Nakon mise u Cerinama, kod križa u Gornjem Ključu, koju je predvodio velečasni Mario Rukelj, župnik u Oštricama, uslijedio je blagoslov vinograda i vinogradara te prigodni obred rezidbe trsa.

Udruga vinogradara i voćara 'Pinta' iz Novog Marofa, uz posebno zalaganje svojih članova s vinskog položaja Cerine, organizirala je proslavu blagdana sv. Vinka. Tradicionalno okupljanje i druženje članova udruge i građana na otvorenom ove je subote održano u vinogradu Nine Bartolca.

Proslava blagdana svetog Vinecka u Novom Marofu Blagdan svetog Vinka

Nakon mise u Cerinama, kod križa u Gornjem Ključu, koju je predvodio velečasni Mario Rukelj, župnik u Oštricama, uslijedio je blagoslov vinograda i vinogradara te prigodni obred rezidbe trsa. Ni ove godine Vincekovo nije propustio novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je u Cerine stigao u pratnji zamjenika Ivana Tuka te zamjenika župana Roberta Vugrina.

- Veliki broj okupljenih na ovoj tradicionalnoj manifestaciji dokaz su koliko je nama Novomarofčanima važna tradicija i držanje do naših starih običaja. Dokaz je to i da vinogradarstvo i vinarstvo kod nas ima bogatu tradiciju. Bila je ovo sjajna prilika za druženje, ali i prilika da vinogradarima i vinarima svi zajedno zaželimo još jednu uspješnu i rodnu godinu – poručio je Jenkač.

Veselica je nakon blagoslova vinograda i obreda rezidbe trsa nastavljena uz dobru glazbu domaćeg sastava 'Fiškali'. Uz svježe i kuhano vino bio je tu i nezaobilazni vinski gulaš, špek, kobasice i jeger na ražnju kojima je udruga 'Pinta' tradicionalno počastila članove i ostale građane.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!