Vijesti / Društvo

NAKON DESET GODINA

FOTO Ponovno vojska u Varaždinu: Pume se nakon 184 kilometara puta vratile kući

FOTO Ponovno vojska u Varaždinu: Pume se nakon 184 kilometara puta vratile kući
Varaždinski.hr

Ministar Krstičević nazvao je povratak vojske u Varaždin povijesnim danom. - Oni su tu da budu jamac mira i sigurnosti, i da pomognu narodu ako pomoć bude potrebna - rekao je.

- Malo strpljenja. Izrael i SAD imaju komunikaciju. Hrvatska je svoj dio posla napravila i čekamo što će dalje biti - rekao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u Varaždinu, odgovarajući na pitanje o problemima oko kupnje vojnih zrakoplova. Na pitanje je li bilo propusta i jesu li se problemi mogli izbjeći, odgovorio je:

- To su ti konkretni projekti koji su u funkciji jačanja sposobnosti Hrvatske vojske. Jasno da je tu i strateški projekt višenamjenskih borbenih aviona. Ta odluka je donijeta, i prema tome strpimo se - rekao je ministar koji se priključio pripadnicima 2. mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade.- Prije svega, sretan sam što sustavno i organizirano jačamo i moderniziramo Hrvatsku vojsku. Vidjeli ste, vraćamo vojsku u ona mjesta koja su strateški bitna. Vratili smo vojsku u Vukovar, Sinj, Ploče i danas u Varaždin.

PUME U VARAŽDINU Vojska se nakon dugog puta vratila 'kući' Hrvatska vojska ponovno u Varaždinu

Oni su 12. prosinca krenuli iz vojarne u Našicama na 184 kilometra dugu hodnju do obnovljene vojarne u Varaždinu, koja će nositi ime 'Sedma gardijska brigada Puma'.

HV se tako, nakon deset godina, vratio u Varaždin. U završnoj etapi sedmodnevne hodnje sudjelovao je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov. Kod spomen obilježja Pumama u Varaždinu položena je crvena ruža za sve poginule pripadnike te legendarne 7. gardijske brigade.

Ministar Krstičević nazvao je povratak vojske u Varaždin povijesnim danom.

- Oni su tu da budu jamac mira i sigurnosti, i da pomognu narodu ako pomoć bude potrebna - rekao je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video