Vijesti / Društvo

DARIVANJE

Grad Ivanec priredio tradicionalno božićno druženje i darivanje za najstarije sugrađane

Grad Ivanec priredio tradicionalno božićno druženje i darivanje za najstarije sugrađane
Grad Ivanec

Najstarije sugrađane pred KTC-om su dočekali gradski vijećnici i članovi Savjeta mladih Grada Ivanca te im podijelili vrećice s prehrambenim artiklima i uputili čestitke u povodu nadolazećih blagdana...

Veliko mnoštvo najstarijih građana s cijelog administrativnog područja grada Ivanca u utorak se, 11. prosinca, odazvalo pozivu koji im je uputio Grad Ivanec te se u rekordnom broju okupilo na tradicionalnom božićnom druženju u velikoj dvorani KTC-a.

Na druženje je bilo pozvano 920 građana starijih od 76 godina (rođenih zaključno s 31. prosinca 1942.), a unatoč poodmakloj dobi i zdravstvenim problemima, raspoloženje je bilo sjajno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Jer kako su nam i sami rekli, mnogima od njih ovo je druženje ujedno bio i jedini izlazak u godini, a time i prilika da vide prijatelje i znance koje dugo nisu sreli, da s njima porazgovaraju o svakidašnjem životu i prisjete starih vremena, a sve to uz zahvalu gradskoj upravi za koju redom ističu kako je lijepo da ih se i ove godine sjetila i priuštila im ovo druženje - stoji u priopćenju.

Najstarije sugrađane pred KTC-om su dočekali gradski vijećnici i članovi Savjeta mladih Grada Ivanca te im podijelili vrećice s prehrambenim artiklima i uputili čestitke u povodu nadolazećih blagdana.

Druženje je potom nastavljeno u toploj dvorani KTC-a, gdje im se prigodno obratila predsjednica Gradskog vijeća Ivanca Ksenija Sedlar Đunđek te im, u ime Grada Ivanca, zahvalila na radu i trudu koji su u svojim aktivnim radnim godinama uložili u razvitak našeg grada.

Tijekom večeri skupu se pridružio i gradonačelnik Milorad Batinić te im se također obratio, izrazio zadovoljstvo što su se okupili u doista velikom broju te im uputio božićne i novogodišnje čestitke.

Nakon uvodnih pozdrava, nastupila je Glumačka družina 'Komedijaši' iz Stažnjevca te komedijom 'Martin v Zagreb, Martin Zagreba', zabavila i nasmijala okupljene.

Druženje je potom nastavljeno uz glazbu popularnih Faringaša te uz večeru, sokove i gemište. Svečanost je vodila Vesna Matišić.

Bilo je to još jedno lijepo druženje kojim je Grad Ivanec produljio dugogodišnju tradiciju organiziranja druženja za naše najvremešnije sugrađane.

Ove godine dodijeljeni su im bogatiji pokloni negoli prethodnih godina, a bogatija je bila i večera.

Omogućeno je to povećanjem sredstava u gradskom proračunu u kome je za ove svrhe osigurano 150.000 kuna (lani i proteklih godina 90.000).

- Sve one koji nisu jučer u KTC-u preuzeli svoje poklon vrećice obavještavamo da ih čekaju u Gradskoj vijećnici Ivanec, gdje ih mogu podići u radnom vremenu gradske uprave od 7 do 15 sati. Sa sobom je potrebno ponijeti pozivnicu koja je svakom uzvaniku bila poslana na osobnu adresu - kažu iz Grada.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video