Vijesti / Društvo

VOLE JE I PUBLIKA I ŽIRI

GLAS IZ 'ZVIJEZDA' Marta Strmečki: 'Još uvijek ne znam kamo će me odvesti moja ljubav prema pjevanju'

GLAS IZ 'ZVIJEZDA' Marta Strmečki: 'Još uvijek ne znam kamo će me odvesti moja ljubav prema pjevanju'
RTL

Marta Strmečki iz Ivanca sudionica je talent showa 'Zvijezde', a prošli je vikend izborila nastavak natjecanja i ušla među 12 najboljih.

RTL-ov show 'Zvijezde' već je neko vrijeme na malim ekranima, a natjecateljica iz Ivanca Marta Strmečki prošla je među 12 najboljih. Sljedeće emisije na rasporedu su u petak i subotu, 7. i 8. prosinca.

Kako je svojim glasom oduševila mnoge gledatelje i žiri, bolji povod za razgovor nismo mogli naći, a usput smo i doznali što od nje možemo očekivati u budućnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je došlo do prijave na 'Zvijezde'?

- Prije par godina prijavila sam se za show 'Zvjezdice' i bila sam primljena kao jedna od tri zamjene. Pošto tijekom snimanja tada nije bilo potrebe za zamjenom, pozornicu sam vidjela samo na probama – kaže Marta i nastavlja:

- Već tada sam odlučila da ću se opet prijaviti. U međuvremenu se nije poklopilo snimanje 'Zvjezdica' s mojim godinama. U nekom periodu sam bila prestara za 'Zvjezdice', a premlada za 'Zvijezde' – objašnjava Marta, kojoj se ove godine mnogo toga poklopilo.

- Ove godine konačno se ispunila moja želja da još jednom okušam sreću na toj pozornici, ovoga puta u odraslijoj varijanti – kaže mlada pjevačica te nadodaje da ju je u svemu podržala obitelj, a ponajviše mama.

Sedamnaestogodišnjakinja se u 'Zvijezdama' do sada predstavila s dvije pjesme.

- 'Gdje Dunav ljubi nebo' i 'Čuvaj me' pjesme su koje općenito često pjevam i koje sam u natjecanju željela pjevati. Mislim da su obje predivne i prilično 'jake'. Predstavljale su mi izazov i željela sam ih otpjevati na najbolji mogući način – ističe Marta.

Također, u duelu s Valerijom Jacek pjevala je pjesmu 'Dat će nam Bog', koju inače izvodi Nina Badrić.

 

Ovakva vrsta nastupa za mladu Ivančanku predstavlja nešto drugačije iskustvo, jer ipak se radi o televizijskom showu.

- Nastup na 'Zvijezdama' je za mene veliko pjevačko iskustvo. Potpuno je drugačije snimati show po određenom scenariju od, na primjer, nastupa uživo na festivalu – govori Marta, koja se za emisije nije posebno pripremala, jer nema svog mentora i ne pohađa glazbenu školu.

- Mogu reći da sam u to ušla pomalo naivno i ne sluteći kako bih daleko mogla stići. U par sam situacija potražila savjet i stručno mišljenje profesorice Sandre Šincek, kojoj sam izuzetno zahvalna na podršci i pomoći.

Ipak, u 'Zvijezdama' je dobila svojeg mentora i to baš onoga kojeg je od početka željela.

- Nakon prolaska u audicijskom dijelu takmičenja izjasnila sam se da za mentora želim Jacquesa Houdeka. Srećom, on je prvi podigao stolicu tijekom mog nastupa pa mi se želja i ostvarila. Jacques je predivan glazbenik, čovjek i mentor. Njegovu podršku osjećala sam tijekom cijelog natjecanja i to mi je puno pomoglo – iskrena je Marta.

Marta iza sebe ima pjevačkog iskustva kojeg vuče iz vokalnog sastava 'Kaliope'.

- Moje dosadašnje glazbeno i pjevačko iskustvo bilo je uglavnom vezano uz vokalni sastav 'Kaliope', s kojim i dalje nastupam. Moram reći da je to potpuno drugačiji osjećaj jer sam tijekom samostalnog nastupa ovisna sama o sebi i svojim emocijama koje unosim u pjesmu. Isto tako kod samostalnog nastupa više do izražaja dolaze moje glasovne mogućnosti – objašnjava Strmečki.

Pjevanje možda prije nije bilo toliko u planu koliko je sada, a čini se da će ta situacija i potrajati.

- Još uvijek ne znam kamo će me odvesti moja ljubav prema pjevanju, ali znam da dok god ima ljudi koji me vole slušati i koji će me podržati, ja ću pjevati – zaključuje Marta Strmečki.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!