Vijesti / Društvo

MOLITVENO BDIJENJE

HOLYWIN Glazbom i molitvom vjernici će se uoči Svih svetih suprotstaviti Halloweenu

HOLYWIN Glazbom i molitvom vjernici će se uoči Svih svetih suprotstaviti Halloweenu
Varazdinski.hr

- Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina, a pritom i kontrirati poganskom običaju koji se sa zapada polako infiltrira i u naše društvo - naglašavaju organizatori

U srijedu, 31. listopada, Varaždinska biskupija organizira 'Holywin' pod geslom 'Pokreni se ili iznova kreni', s početkom u 20.30 sati.

Molitveno-slavljeničko bdijenje uoči blagdana Svih svetih počet će u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja misom koju će predvoditi Tihomir Kosec, a pjevanje će animirati Ujedinjeni zbor mladih, sastavljen od članova više od 15-tak župa Varaždinske biskupije pod vodstvom Edija Vugrineca.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Bdijenje će se nastaviti procesijom uz svijeće prema katedrali u kojoj ćemo slaviti Gospodina pjesmom uz prigodan glazbeno-informativni program i završiti bdijenje poklonom Gospodinu u Presvetom oltarskom sakramentu - stoji u najavi.

Holywin je bdijenje mladih uoči blagdana Svih svetih koje je prvi puta održano 2003. godine u župi bl. Augustina Kažotića na zagrebačkoj Pešćenici na prijedlog župnika, od 2006. godine u Zagrebačkoj nadbiskupiji održava se svake godine, a projekt se širi i na druge biskupije u Hrvatskoj.

- Cilj Holywina je obnoviti običaj okupljanja na molitvu i bdijenje uoči velikih svetkovina, a pritom i kontrirati poganskom običaju koji se sa zapada polako infiltrira i u naše društvo, a to je Halloween ili Noć vještica. Holywinom ('Svetost pobjeđuje') želi se mlade uoči blagdana Svih Svetih pozvati na radosno zajedništvo, bdijenje i molitvu te im kroz duhovno - zabavni program pokazati da i oni mogu, i da su pozvani biti sveti. Današnjoj Hrvatskoj potrebno je više no ikad novih svetaca, a na svetost smo svi, pa tako i vi dragi mladi, svakodnevno pozivani! Zato, budite ustrajni u vjeri, strpljivi, ponizni, svjedočite svoju vjeru drugima, ljubite... gorljivije no ikad - stoji u pozivu organizatora.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video