Vijesti / Društvo

AKCIJA 'PJEŠACI I BICIKLISTI'

OPREZNO! Varaždinska policija 12. listopada u 'lovu' na bicikliste i pješake

OPREZNO! Varaždinska policija 12. listopada u 'lovu' na bicikliste i pješake
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osim nadzora pravilnosti sudjelovanja u prometu pješaka i biciklista, policijski službenici nadzirati će i vozače motornih vozila u smislu nepropuštanja pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima...

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske će sutra, 12. listopada od 6 do 10 i 18 do 23 sati provoditi preventivno-represivnu akciju 'Pješaci i biciklisti'.

Iz policije javljaju kako će se akcija provoditi na cjelokupnom području policijske uprave, ovisno o mjestima i vremenima događanja prometnih nesreća, prvenstveno onih s najtežim posljedicama, a kontrola prekršaja vršit će se na mjestima gdje je zabilježeno učestalo činjenje istih.

- Tijekom akcije prioritetno će se provoditi nadzor pravilnosti sudjelovanja u prometu pješaka i biciklista, a svi zatečeni biciklisti u uvjetima smanjene vidljivosti i noći koji neće biti označeni reflektirajućim prslukom ili oznakom u prometu će se nakon evidentiranja prekršaja darivati reflektirajućim prslukom, nakon čega će moći nastaviti vožnju - stoji u priopćenju.

Osim nadzora pravilnosti sudjelovanja u prometu pješaka i biciklista, policijski službenici nadzirati će i vozače motornih vozila u smislu nepropuštanja pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Reci što misliš!