Vijesti / Društvo

ŠAH

BRILJIRALI Odličan uspjeh varaždinskih šahista na turniru u Mađarskoj!

BRILJIRALI Odličan uspjeh varaždinskih šahista na turniru u Mađarskoj!
Ilustracija

Natjecanja su se održala u kategorijama U8, U10, U12, U14, U16 i U18 te ekipno natjecanje tročlanih ekipa iz raznih kategorija...

Šestero mladih šahista iz Varaždinske županije sudjelovalo je na turniru koji se održao 15. i 16. rujna u Nagykanizsi.

Mađarska je poznata šahovska sila što se vidjelo u odličnoj organizaciji ovog  tradicionalnog međunarodnog kadetskog turnira na kojem su sudjelovali mladi šahisti iz Mađarske, Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nekima od njih je ovo bio prvi nastup izvan granica Republike Hrvatske.

Natjecanja su se održala u kategorijama U8, U10, U12, U14, U16 i U18 te ekipno natjecanje tročlanih ekipa iz raznih kategorija.

Nakon osam odigranih kola mladi šahisti su postigli sljedeće rezultate: U kategoriji U12 natjecao se Petar Križanić iz ŠK Mladost Varaždinske Toplice i osvojio je izvrsno 3. mjesto i brončanu medalju.

U kategoriji U10 je Adrian Petrus ŠŠK Novi Marof osvojio 4. mjesto, Max Poljan ŠD Varaždin 7. mjesto, Fran Supančić ŠD Varaždin 10. mjesto i Filip Smuđ ŠD Varaždin 13. mjesto.

Kako Filip Smuđ ima samo 7 godina on je u kategoriji U8 osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju.

U kategoriji U16 natjecao se Filip Križanić i odigrao nekoliko lijepih partija.

Varaždinska ekipa u sastavu Filip Smuđ, Max Poljan i Petar Križanić je na kraju natjecanja zauzela 4. mjesto s jednakim brojem bodova kao i trećeplasirana ekipa.

- Ovim putem pozivamo sve zainteresirane učenike da se uključe u rad šahovskih društava i da kroz šah razvijaju svoju koncentraciju i sposobnost donošenja odluka u zadanom vremenu, te steknu nova prijateljstva i iskustva koja će im biti od koristi u odrastanju - stoji u priopćenju.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video