Vijesti / Društvo

ŽUPANIJA NA DVA KOTAČA

FOTO U Varaždinskoj županiji u nedjelju održana biciklijada koja je povezala šest gradova i brojne općine

FOTO U Varaždinskoj županiji u nedjelju održana biciklijada koja je povezala šest gradova i brojne općine
Siniša Sović/Foto agencija Sjever

Zanimljive rute i idealno, sunčano vrijeme privukli su zaljubljenike u 'dva kotača' iz Varaždinske županije, ali i iz susjedne Međimurske i Zagrebačke županije te Slovenije...

Zanimljive rute i idealno, sunčano vrijeme, privukli su zaljubljenike u 'dva kotača' iz naše županije, ali i iz susjedne Međimurske i Zagrebačke županije, dok je na Ivanečko-lepoglavskoj ruti bilo je biciklista čak iz susjedne Slovenije.

Šest gradova i brojne općine u Varaždinskoj županiji, u nedjelju, 16. rujna, povezali su - brojni biciklisti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U organizaciji Turističke zajednice Varaždinske županije i Varaždinske županije, a u sklopu obilježavanja Dana Županije, po prvi put je održana biciklijada pod nazivom 'Županija na dva kotača'.

Biciklijada je bila karakteristična po tome što se s vožnjom moglo započeti bilo gdje na jednoj od četiri kružne rute - Varaždinsko-topličkoj, Ludbreškoj, Novomarofskoj i Ivanečko-lepoglavskoj, a biciklisti su mogli predahnuti na jednom od četiri odmorišta na svakoj ruti.

Svim sudionicima koji su skupili četiri naljepnice s jedne ili više ruta, osiguran je bio obrok u jednom od uključenih restorana.

Na biciklijadi 'Županija na dva kotača', u sklopu projekta 'Cyclist Welcome', po prvi puta je djelovala i služba pomoći na cesti. Broj je kontaktiran 15 puta, no na sreću ni jednom zbog kvara ili nesreće.

Za potrebe biciklijade, na ukupno 185 kilometara koliko su iznosile sve 4 rute zajedno, postavljeno je ukupno 304 smjerokaza.

Budući da nije bilo kotizacije, prema podacima dobivenim s odmorišta i prema procjenama 4 'safety car' vozila, po rutama je bicikliralo 500-njak sudionika.

Nadamo se da će pozitivni odjek biciklijade, biti motivacija da se u nekom dopunjenom obliku i sadržaju 'Županija na dva kotača' održi i narednih godina.

Kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

Biciklijada 'Županija na dva kotača' okupila velik broj natjecatelja, pogledajte kako je bilo Županija na dva kotača - Biciklijada

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video