Vijesti / Društvo

PROVJERENO O BOXMARKU

NOVA SAZNANJA Inspekcija rada utvrdila da 'dostojanstvo radnica u Boxmarku nije narušeno', novinari Provjerenog otkrili i nove nepravilnosti

NOVA SAZNANJA Inspekcija rada utvrdila da 'dostojanstvo radnica u Boxmarku nije narušeno', novinari Provjerenog otkrili i nove nepravilnosti
Marko Jurinec/PIXSELL

Iako su mnoge radnice istaknule kako se radi u nehumanim uvjetima, inspekcija rada utvrdila je kako 'dostojnastvo radnica nije narušeno'...

Dva mjeseca prošla su od emitiranja emisije Provjereno Nove Tv u kojoj su radnici tvrtke Boxmark Leather iznijeli svjedočanstva o radu u tvrtki Boxmark, a tu su priču novinari Provjerenog i nastavili.

U razdoblju između emitiranja dva priloga, inspekcija rada je utvrdila kako dostojanstvo radnica nije narušeno, no ekipa Provjerenog došla je do novih svjedočanstava radnica, kao i novih dokaza o nehumanim uvjetima u kojima se radnici nalaze.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Provjereno je tako došlo do saznanja kako je uprava Boxmarka željela sanirati štetu nastalu zbog svjedočenja radnica o uvjetima u Boxmarku.

Vezana vijest:

Boxmark radnici NJIHOVA STRANA PRIČE POTRESNA SVJEDOČANSTVA RADNIKA BOXMARKA 'Prema nama se odnose kao prema robovima'

- Naša nadređena je tražila tko je voljan da dođe i da eventualno pred kamere stane i da se izjasni da uvjeti rada nisu takvi, da se oni ne odnose tako prema nama - rekla je jedna radnica novinarima Provjerenog.

Neke radnice također su priložile obračunske liste na kojima je vidljivo kako su primale plaće manje od zakonskog minimuma.

Nakon što su i austrijski novinari pokazali interes za stanje u Boxmarku, uprava tvrtke prvi je put kontaktirala novinare Provjerenog i pozvala ih u pogon u Varaždinu.

Prilog Provjerenog pogledajte na poveznici u nastavku, početak je na 11 minuta i 40 sekundi - Provjereno: Šokantne ispovijesti radnica Boxmarka!

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video