Vijesti / Društvo

KRAĐE, NAPADI I PROSJAČENJA

STANJE SIGURNOSTI Čehok: 'Najviše problema stvaraju Romi koji dolaze iz Međimurja'

STANJE SIGURNOSTI Čehok: 'Najviše problema stvaraju Romi koji dolaze iz Međimurja'
Ivica Galović/Pixsell (ilustracija)

Na 2. sjednici Vijeća za prevenciju kriminaliteta riječi je bilo i o krađama bicikala, prosjačenju i napadima...

Značajan dio 2. sjednice Vijeća za prevenciju kriminaliteta Grada Varaždina posvećen je problemima krađa bicikala, nasilja i prosjačenja, a članovi vijeća uzrok tih problema detektirali su u manjem dijelu romske populacije.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo je kako stanje nije alarmantno, no kako ne treba zatvarati oči pred problemima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Činjenica je da imamo stalno gotovo istovjetne probleme, prije svega oko prosjačenja, krađe bicikala i u zadnje vrijeme s napadima Roma na građane, što se dogodilo i našem saborskom zastupniku, nije to izolirano, to se događa. Moramo smisliti neki plan ili sustavnu agendu kako doskočiti tim problemima, mislim da je to jako važno – istaknuo je Čehok.

Probleme, dodaje, ne stvara cjelokupna populacija Roma, niti oni smješteni u Varaždinskoj županiji.

- Najviše problema stvaraju Romi koji dolaze iz Međimurja i tu moramo naći rješenje, u suradnji s policijom, kako bi naši komunalni redari mogli reagirati i frekventnije paziti na mjesta gdje se okupljaju. Redovnom građanskom životu smeta i prosjačenje i navlačenje s ljudima koji dolaze. Moramo više napraviti – istaknuo je Čehok.

Upravo u projektu koji će ove godine započeti, a financiran je sredstvima iz fondova Europske unije, Čehok vidi dugoročno rješenje.

Vezana vijest:

Romi UKLJUČENOST Gradu Varaždinu 600 tisuća kuna za integraciju romske djece u školski sustav

- Kad su Romi u pitanju, mi smo ove godine dobili sredstva iz EU fondova. Nama je stalo da kroz socijalizaciju romsku djecu odvratimo od takvoga tipa ponašanja. Sad će imati prijevoz, topli obrok i brigu za njih. Problem je u onima koji nisu imali takav odgojni i socijalizacijski put, za njihovo ponašanje moramo naći neko rješenje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video