Vijesti / Društvo

FOTO Učenici sedmih i osmih razreda iz Trnovca i Kneginca u kampu Camperion stjecali znanje iz ekologije i usvajali tehnike preživljavanja u divljini

FOTO Učenici sedmih i osmih razreda iz Trnovca i Kneginca u kampu Camperion stjecali znanje iz ekologije i usvajali tehnike preživljavanja u divljini
Kamp Camperion

Sljedeći dvodnevni kamp održat će se 15. od 16. rujna uz subvenciju grada Varaždina za samo 250 kuna što uključuje smještaj, hranu i sve aktivnosti

Prvi edukacijsko-rekreacijski kamp održan je 26. i 27. lipnja, a polaznici su bili učenici sedmih i osmih razreda iz Varaždinske županije.

Organizator je kampa je Camperion.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Učenici su iskusili spavanje u šatorima, stjecali znanje iz ekologije, biologije, usvajali tehnike preživljavanja u divljini, palili logorsku vatru, orijentirali se u prirodi i sve to uz hrpu zabave. Osim nogometa, odbojke i raznih društvenih igara, timski su rješavali brojne zagonetke kako bi uspjeli u lovu na blago. Zajednički su se natjecali u igrama koje potiču suradnju, toleranciju, razvijaju kreativnost i ustrajnosti. Svoju hrabrost polaznici su iskazali lovom na zmije i žabe - stoji u priopćenju.

U kampu su zabranjeni mobiteli i naglašava se važnost socijalizacije.

- Potiče se približavanje istinskim vrijednostima komunikacije, razvijanje motoričkih sposobnosti, mašte i logičkog razmišljanja. Djeca se druže i razvijaju svoje potencijale u stvarnom okruženju. U svemu tome vode ih educirani stručnjaci, profesori biologije i kineziologije - stoji u priopćenju.

Evo kakvi su doživljaji polaznika prvog kampa.

- Idi Filipašić iz Trnovca Bartolovečkog veoma se svidjelo: „Jako lijepo iskustvo... Bilo je zabavno i puno toga smo naučili.“ Marija Kočet iz Kneginca Gornjeg iščekuje sljedeći kamp kako bi mogla ponoviti ovu nezaboravnu pustolovinu: „Jako lijepo iskustvo uz vrlo drage voditelje koji su me puno toga naučili, igre su bile zabavne i nitko nije imao tremu. Svi smo se družili jedni s drugima. Nadam se da ću imati priliku ponoviti sve to - stoji u priopćenju.

- Za učenike su pripremljene igre kao što su Aquawar i Jumanji s kojima se imaju prilike susresti samo u ovom kampu - stoji u priopćenju.

Svi koji žele vidjeti o čemu je riječ i sami doživjeti nešto novo, zabavno, ali ujedno i poučno mogu se prijaviti ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video