Vijesti / Društvo

NAJUREĐENIJI BALKON

NAGRADE NAJBOLJIMA Štefanija Banfić ima najuređeniji balkon u varaždinskom Domu za starije i nemoćne: 'Cvijeće oduvijek sadim za svoju dušu'

NAGRADE NAJBOLJIMA Štefanija Banfić ima najuređeniji balkon u varaždinskom Domu za starije i nemoćne: 'Cvijeće oduvijek sadim za svoju dušu'
Victoria Solovieva

Najljepše uređen balkon u varaždinskom Domu za starije i nemoćne osobe ima Štefanija Banfić, drugo mjesto pripalo je Greti Crnički, a treće mjesto dijele Josip Gotić i Martin Moslavac...

U varaždinskom Domu za starije i nemoćne osobe danas, 17. srpnja, održan je izbor 'Najljepšeg balkona'!

Već tradicionalno, Dom organizira ovu manifestaciju u sklopu koje su ove godine nagrađeni i članove Eko grupe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Time se ujedno motiviraju korisnici da brižno i marljivo uređuju cvijeće na svojim balkonima te vode brigu o okolišu Doma u kojem boravi 360 osoba, od čega je 150 u stambenom dijelu, istaknula je ravnateljica Vesna Vidović-Oreški.

- Među tih 150 njih 13 je posebno aktivnih koji djeluju u Eko grupi te s radnim terapeutom vode brigu o okolišu. Korisnici zalijevaju i obrezuju cvijeće, a sudjeluju i u sadnji. Njima posebno zahvaljujemo, budući da čine sve kako bi u ustanovi bilo lijepo, a oni se ugodno osjećali - dodala je ravnateljica.

Radni terapeut, Mihael Liber, koordinira rad Eko grupe na čije je članove izrazito ponosan.

- Službeno se sastajemo jednom tjedno, srijedom, a zadatke dodijeljujemo prema potrebi - bilo da je riječ o sadnji, čišćenju, zalijevanju, okopavanju. Iako se okupljamo jednom u sedam dana, oni rade svaki dan. Ujutro kad dolazimo na posao, prije 7 sati, oni već uređuju okoliš, to je nevjerojatno! - kazao je, dodavši da svatko radi prema svojim mogućnostima.

U sklopu današnjeg izbora pripremljen je i prigodan program popraćen čitanjem poezije, ali i pjevanjem pjesama.Stručni žiri koji su činili stručnjaci iz Parkova i Srednje škole Arboretum Opeka korisnicima koji imaju najljepše uređene balkone dodijelio je priznanja i nagrade, kojima su ih razveselili, a Dom je uručio priznanja Eko grupi za uređenje okoliša.

Najljepše uređen balkon ima Štefanija Banfić, drugo mjesto pripalo je Greti Crnički, a treće mjesto dijele Josip Gotić i Martin Moslavac. Četvrto mjesto zauzela je Katarina Tomašković, peto Anica Gužvinec, a šesto Katarina Jovan.

Štefaniji, koja je korisnica Doma već punih 17 godina, ovo nije prva takva nagrada.

- Balkon bi mi bio još bolji da mi ove godine kiša nije uništila cvijeće za koje se brinem baš svaki dan. Još od nekada me to privlači, kad sam bila kod kuće sam se uvijek brinula da imam najljepše cvijeće.

Priznaje da to nije nimalo lagan zadatak, a iako je teže pokretna, ne odustaje.

- Svaki dan malo popipam listeke, cvjeteke počupam, sa svojim biljkama razgovaram, a imam i pjesme posvećenu cvijeću.

Iako joj je drago što je osvojila titulu najuređenijeg balkona, priznaje: 'Ne sadim zbog nagrade, već za svoju dušu!'

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video