Vijesti / Društvo

WIN WIN SITUACIJA

JAVNI RADOVI 19 teže zapošljivih osoba radit će šest mjeseci na uljepšavanju Varaždina

JAVNI RADOVI 19 teže zapošljivih osoba radit će šest mjeseci na uljepšavanju Varaždina
Marko Jurinec/PIXSELL (Ilustracija)

Riječ je o mjeri aktivne politike zapošljavanja Vlade Republike Hrvatske čiji je program temeljen na društveno korisnom radu, a provodi se već dugi niz godina....

U sklopu programa javnog rada 'Projekt očuvanja čistoće zelenih površina - ekološki projekt', koji Grad Varaždin provodi u suradnji s tvrtkama Čistoća i Parkovi, 19 osoba starijih od 50 godina dobit će posao.

Riječ je o mjeri aktivne politike zapošljavanja Vlade Republike Hrvatske čiji je program temeljen na društveno korisnom radu, a provodi se već dugi niz godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Javni radovi su još prije petanestak godina započeli u Varaždinu i dosta je toga učinjeno putem tog modela, naročito kad su u pitanju teže zapošljive osobe. Važno je da ljudi rade, to je dobro, a naročito mi je drago kad možemo pomoći nezaposlenima - istaknuo je gradonačelnik Ivan Čehok.

- Grad će biti čišći i uređeniji, a 19 je osoba dobilo posao. Ako će biti zainteresirani možda će i po isteku ugovora ostati raditi, što je dvostruki dobitak za sve - dodao je gradonačelnik.

Program je prihvatio i Hrvatski zavod za zapošljavanje pa će nezaposlene osobe s njihove liste sljedećih 6 mjeseci raditi u navedenim tvrtkama i to njih 11 u Čistoći, a 8 u Parkovima.

Zaposleni će biti angažirani na javnim komunalnim radovima i radovima iz područja zaštite i očuvanja okoliša na javnim površinama od 16. srpnja do 15. siječnja 2019. godine, istaknuto je na potpisivanju ugovora.

 - Program je vrijedan 473 tisuće kuna, državni proračun financira plaće i javni prijevoz, Grad Varaždin liječničke preglede i osposobljavanje za zaštitu na radu, a tvrtke osiguravaju zaštitnu odjeću i obuću i radne alate - kazao je Tomislav Bogović, privremeni pročelnik Upravnog odjela za EU projekte, upravljanje imovinom i gospodarstvo Grada Varaždina.

- Već smo danas započeli s radovima, prva faza je uređenje Trakošćanske ulice, što nije obuhvaćeno redovnom djelatnosti našeg društva. Na taj način postići ćemo standard i kvalitetu čistoće grada. Nakon Trakošćanske na red dolazi Banfica, pa Ulica Stjepana Vukovića. Posla uvijek ima - kazao je Davor Skroza, direktor trgovačkog društva Čistoća.

Zadovoljstvo projektom izrazio je i Alen Runac, direktor Parkova, tvrtke koja se suočava s manjkom radne snage.

- Hvalevrijedna je ovo akcija, a Parkovi su spremni za realizaciju. Vjerujem da ćemo mi, ali i djelatnici, biti zadovoljni. Nakon isteka ugovora od šest mjeseci postoji mogućnost daljnje suradnje, ukoliko će oni biti zainteresirani - kazao je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video