Vijesti / Društvo

BOGAT PROGRAM

DANI SVETOG BENEDIKTA U Svibovcu Podravskom vikend protekao u znaku slavlja

DANI SVETOG BENEDIKTA U Svibovcu Podravskom vikend protekao u znaku slavlja
Općina Sračinec

Tri se dana slavilo u Svibovcu Podravskom...

Čak tri dana trajala je proslava blagdana svetog Benedikta, zaštitnika mjesta u Svibovcu Podravskom. Bogat program proslave počeo je u petak 13. srpnja kada je odlično posjećeni koncert održao popularni tamburaški sastav Slavonske lole.

U subotu, glavni dan proslave, bilo je najsvečanije. Program su započeli vatrogasci DVD-a Svibovec Podravski, koji ove godine slave okruglu godišnjicu osnutka, a nastavljen je prezentacijom Svibovskih štrukli i zlevki. Više od 25 izlagačica predstavilo je svoje vještine u spravljanju domaćih kolača, tako ih spašavajući od zaborava u današnje vrijeme industrijske proizvodnje. Posjetitelji su, osim što su vidjeli mnogobrojne izloške, mogli i kušati više od 40 vrsta štrukli i zlevki.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U 17:30 održana je sveta misa, a nakon nje i svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Svibovec Podravski. Na njoj su ukratko predstavljeni projekti realizirani u protekloj godini, a dodijeljene su i zahvalnice DVD-u Svibovec Podravski za 80. godišnjicu osnutka i KUD-u Benedikt za 10. godina rada.

- Ponosan sam što je ova manifestacija iz godine u godinu sve sadržajnija. Prije 12 godina, nas grupa entuzijasta, sramežljivo je krenula u organizaciju Benediktova. Prve je godine proslava trajala samo jedan dan pa smo nakon nekoliko godina došli na dva dana da bi ove godine Benediktovo organizirali tri dana. Moram se zahvaliti svima vama koji ste došli i podržali naše udruge koje su pripremile programe - naglasio je u svojem govoru zamjenik načelnika Krunoslav Lukačić.

Nakon sjednice održana je tradicionalna smotra folklora u organizaciji KUD-a Benedikt s mnogobrojnim gostima. Osim domaćina iz KUD-a Benedikt, nastupili su i članovi KUD-a Zora Piškorevci, KUD-a Petrijanec, Vokalne skupine Acapella KUD-a Zavičaj Sračinec, KUD-a Donja Voća i KUD-a Ledina Gašinci.

Benediktovo u Svibovcu Podravskom Benediktovo u Svibovcu Podravskom

Na prigodnom sajmu svoje su rukotvorine izložile članice Udruge žena Preslica iz Sračinca, Udruge žena Đurđica iz Turčina, udruge Nova Ves u srcu iz Nove Vesi, čipkarske sekcije KUD-a Zavičaj iz Sračinca, Čarobne heklice iz Križevaca, sekcije vezilja KUD-a Vinica - Fiolice iz Vinice te Zrake sunca iz Donje Voće.

Nedjeljna proslava započela je jutarnjim svetim misama, a poslijepodne i večer bili su rezervirani za nogomet - revijalnu nogometnu utakmicu odigrali su nogometaši Udruge Črepičar protiv Legendi, a od 17 sati organizirano je zajedničko gledanje finala Svjetskog prvenstva u nogometu.

U zabavnom dijelu programa uz Slavonske lole nastupili su Tarapana band, Prvi srakarski tamburaši i nekoliko DJ-a

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video