Vijesti / Društvo

PASJI ŽIVOT

Tužna sudbina kujice Dine: Čak dvaput ju oteli, a sad ju ne žele ni vlasnici!

Tužna sudbina kujice Dine: Čak dvaput ju oteli, a sad ju ne žele ni vlasnici!
Ilustracija; Azil Prijatelji Čakovec

Mirna i umiljata, crna kujica s bijelim znamenom na prsima i tužnim očima sredinom tjedna pronađena je u romskom naselju Kuršanec...

Dina, jednogodšnja mješanka, koja podsjeća na retrivera, ima ugrađen mikročip i stoga bi ova priča trebala imati sretan kraj. No nije bilo tako.

Tužna priča kujice Dine ubrzo se proširila društvenim mrežama. U naselju Kuršanec pronašli su je djelatnici službe koja hvata pse u sklopu projekta 'Kastriranje pasa u romskim naseljima' Međimurske županije i trenutno je smještena u Skloništu Prijatelji Čakovec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada su djelatnici Azila kontaktirali njezine vlasnike, dočekala ih je priča ravna trileru.

Kujica je u ožujku ukradena i odvedena u romsko naselje. Za nju su tražili otkupninu koja im je plaćena. Vlasinici su otišli u romsko naselje po kujicu Dinu i sretno je vratli kući. No slijedi novi zaplet.

Kujica je nedavno ukradena i drugi put. Za nju su ponovno tražili otkupninu, no vlasnici ovaj put nisu htjeli platiti, piše Jutarnji.hr. Dina je već četvrta kujica koja je pronađena, a da ima ugrađen mikročip.

Vlasnici ju ne žele natrag

Inače takvi slučajevi završavaju s neizmjerenim veseljem, no Dina nije imala tu sreću jer je vlasnici više ne žele.

- Prijavili su policiji koja očito ništa nije poduzela jer je ona tamo ostala pa je stigla i do do nas. Predivne naravi s ogromnom tugom u očima. Njezini je ljudi ne žele nazad jer se boje da bi je opet mogli ukrasti. Dina traži novi dom, a punuda već ima.

Nemojte me pitati zašto policija nije ništa učinila i kome je palo napamet da ucjenjuje za otkupninu, preumorna sam da o tome razmišljam. A isto tako znam da je to moja kujica da bih okrenula svijet naglavačke da je dobijem nazad... tako da... svega ćemo se još naslušati sa svih strana...tužno - napisala je na Facebooku Aleksandra Hampamer, voditeljica čakovečkog azila Prijatelji.

Sretan završetak

Izgleda da će priča o kujici Dini ipak imati sretan završetak jer su se već pojavili novi zainteresirani udomitelji.

U Međimurskoj županiji inače u 12 romskih nasleja ima 3000 pasa.

- To je rezultat odbacivanja od neodgovornih vlasnika, ali i sami psi odlaze tamo u potrazi za hranom te se razmnožavaju - objašnjavaju za Jutarnji.hr u čakovečkom skloništu te dodaju da krađa psa nije rijetkost, javnosti je poznat slučaj krađe psa čakovečkog gradonačelnika Stjepana Kovača prije nekoliko godina.

Pas je završio u romskom naselju u Pribislavcu, gdje su mu mještani čak ponudili informacije, ali za novac, prvo za 50, a onda za 100 eura. Vidjevši da je riječ o ucjeni, Kovač je slučaj prijavio policiji, a buldog je sljedećeg dana pronađen kod 20-godišnjaka iz Pribislavca i vraćen vlasniku.

Policija je slučaj kujice Dine komentirala kratko: postupamo po svakoj prijavi, a od početka godine imali smo ukupno četiri krađe pasa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video