Vijesti / Društvo

Nakon devet godina investirano u Dom zdravlja u Breznici

Nakon devet godina investirano u Dom zdravlja u Breznici

Dom zdravlja u Breznici uskoro bi trebao dobiti uređeno parkiralište, sanirano vanjsko stepenište, pristupnu rampu za osobe s invaliditetom, a sanira se i prilaz samom objektu čime će korisnici ove ustanove, mještani općine Breznice, te susjednih općina Visokog i Brezničkog Huma, imati uvjete primjerene 21. stoljeću.

Da bi se uvjerili da radovi idu prema planu, gradilište su obišli saborski zastupnik Anđelko Stričak, zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, načelnici Breznice i Visokog, Stjepan Krobot i Dragutin Mateković, ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec, županijski vijećnik iz Breznice Kristijan Hublin, liječnici dr. Irena Tomić Vrbić i dr. Zoran Maravić te predstavnici izvođača radova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na sjednici Skupštine Varaždinske županije vijećnica Jadranka Bahlen, aktualizirala je ovo pitanje koje se povlači još od 2009. godine., no tadašnja vlast nije poduzela ništa po pitanju ovog problema.

- Do sada je prostor oko Doma zdravlja ovdje u Breznici bio makadam, neuređen, te za vrijeme kišnih dana blatnjav. Ovom investicijom uređuje se prilaz, parkirališna mjesta i okoliš oko Doma zdravlja odnosno ambulanta (stomatološke i primarne zdravstvene zaštite). Navedenu investiciju predlagao sam još 2009. godine. Nažalost,  od tada do danas nije bilo sluha da se uredi sukladno potrebama 21. stoljeća. Trebalo je proći punih devet godina da se ta inicijativa realizira - izjavio je za vrijeme obilaska Stričak dodajući da se radi o investiciji Varaždinske županije te Općina Breznice, Visokog i Brezničkog Huma.

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin naglasio je kako Varaždinska županija, u investiciji od gotovo 240 tisuća kuna,  sudjeluje s 99 tisuća.

- Županija je nakon aktualizacije ovog problema na sjednici Skupštine osigurala sredstva od 99 tisuća kuna. Radi se o decentraliziranim sredstvima Doma zdravlja Varaždinske županije. Htjeli smo s radovima započeti što prije i bili smo spremni da već u siječnju krenemo s radovima. Nakon sastanka s načelnikom Breznice i iskazane spremnosti za sufinanciranjem, odlučeno je da se obujam radova poveća, te je ukupna vrijednost projekta porasla na gotovo 200 tisuća kuna. Dodatno je kod obilaska gradilišta usuglašeno da će se urediti i pristupna rampa za osobe s invaliditetom te sanirati vanjsko stepenište kod samog ulaza, a dodatne troškove preuzele su općina Visoko s 25.000 kn i općina Breznički Hum s 13.000 kn, te je tako ukupna vrijednost ove investicije gotovo 240.000,00 kuna - pojasnio je zamjenik župana Robert Vugrin te dodao da će se ovim radovima osigurati 24 parkirna mjesta te prometnica oko same ambulante, a uredit će se i okoliš.

- Zadovoljan sam što su se svi dionici ovog projekta uspjeli vrlo brzo usuglasiti, a rezultat toga ćemo vidjeti već kroz tjedan dana, kada očekujemo i završetak svih dogovorenih radova - rekao je zamjenik Vugrin.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci