FOTOGALERIJA Otvoren je MOP špancirfest, pogledajte što vas još čeka!

U organizaciji Udruge MOP i Turističke zajednice grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Sveučilišta Sjever i Grada Varaždina, u varaždinskom je HNK otvoreno sedmo izdanje MOP Špancirfest festivala multimedije u sklopu kojeg će se održavati program prepun predavanja, radionica, izložbi, video projekcija, interaktivnih instalacija, performansa, filmskih projekcija te audiovizualnih instalacija integriranih u glazbeni dio.

Već prvoga dana otvorene su izložbe HDD-a pod nazivom ‘Politika emocija – dizajn indie videoigara’, ‘100 uzoraka na sjedalima’ i ‘Video feedback’.

U petak 18. svibnja u Galerijskom centru u Varaždinu, s početkom u 21 sat, Nikola Leskovar i Marko Presečki izvest će multimedijalno poetski performans pod nazivom ‘Čudovišta iz rukopisa’.

Festivalski program dodatno će obogatiti prikazivanje najbolji filmova s Međunarodnog studentskog filmskog festival STIFFl u kinu Gaj, a za širu javnost na MOP-u će se predstaviti i Dorian Celcer s projektom ‘Rijeka 2020: Europska prijestolnica kulture’.

Posljednjeg dana festivala, u subotu 19. svibnja, u HNK-u Varaždin održat će se i šest predavanja koja obuhvaćaju šire digitalno stvaralaštvo i dizajn.

Organizatori izdvajaju radionicu programiranja za izbjeglice realiziranu u suradnji s humanitarnom udrugom Borders: none čiji je cilj pomaganje izbjeglicama integrirati se u društvo.

Veliku završnicu sedmog izdanja MOP Špancirfesta u subotu 19. svibnja obilježit će zanimljivi i zabavnim sadržaji u večernjim satima, pri čemu se svakako izdvaja koncert iznimnog dua Diyla feat DJ Yesh i sarajevskog futurističkog elektro-glazbenog projekta dRUMELOD koji će zasvirati u mističnom ambijentu Sinagoge, dok će se atmosfera ranije istoga dana zagrijavati uz House večeri u Elephantu gdje nastupaju River Festival Sound System s DJ postavom.

O MOP-u

Udruga MOP službeno je započela sa radom 2014. godine, no s organizacijom MOP festivala krenulo se već u proljeće 2012. godine. Varaždinski festival multimedije do sada je održan šest puta kao godišnji festival kroz koji se promiče multimedija i digitalna kultura, a s naglaskom na razmjeni znanja i kreativnom korištenju novih tehnologija u umjetnosti, znanosti i dizajnu.

Festival se održava pod pokroviteljstvom Sveučilišta Sjever, a partner Udruge i suorganizator festivala je Turistička zajednica grada Varaždina (TZGV). Također, Udruga MOP kao partner TZGV-a uključuje se u organizaciju multimedijalnog kreativnog programa Špancirfesta koji će biti programska ekstenzija Udruge MOP kroz godinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije