Vijesti / Društvo

FOTO 'Program je ove godine odličan, ali trebali su staviti štand s vinom'

FOTO 'Program je ove godine odličan, ali trebali su staviti štand s vinom'

Još jedna generacija varaždinskih maturanata završava svoje srednjoškolsko obrazovanje, a mi smo odlučili prošetati Parkom mladih i provjeriti kako provode svoje zadnje dane u srednjoj školi, kako im se svidio ovogodišnji program pripremljen za njih i što planiraju nakon srednje škole.

Odmah na početku naletjeli smo na veselu ekipu iz Rudarske škole koja je u to vrijeme kolegi radila novu frizuru te ih kratko prekinuli, i pitali kako im se svidio program ove godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita- Program je ove godine odličan, izvrsno organiziran, ali trebali su staviti nekakav štand s vinom ili nešto takvo, da se može cugati - odgovorili su dečki te dodali kako su u parku svaki dan i nastavili dalje sa svojim poslom.

Za većinu je ovogodišnja Maturantika ugodno iznenađenje, i žao im je što nije trajala duže.

- Bukvalno gledano program je nema nešto novo, neki od nas su već četvrti put maturanti. Do ove godine nije ništa bilo takvo organizirano pa dobro dođe nekakva promjena. Svake godine sam učesnik u ovoj manifestaciji, i ove godine je do sad je najbolje, ne samo zbog toga što sam maturant nego i zbog sadržaja - rekao je učenik Druge gimnazije Varaždin.

Međutim, neki su imali i male primjedbe.

- Program od prošlog tjedna je super, ali sad je katastrofa jer policija patrolira po parku i brani nam slušanje glazbe koja je malo glasnija - požalio nam se Roberto.

Nakon toga smo prešli na malo ozbiljnije teme te nas je zanimalo kakvi su maturantima planovi za budućnost, jer ipak maturantski dani su pri samom kraju i bliži se državna matura.

- Za sada planiram upisati fakultet, a nakon fakulteta teško da ću se ovdje ostati ako se nešto pod hitno ne promijeni u državi. U Hrvatskoj poslodavci dosta iskorištavaju radnike, a plaće su jako niske, tako da se u ovoj državi ne vidim u budućnosti, žao mi je što je situacija takva, ali jednostavno ne vidim drugi izlaz. Ovdje je dobro samo onima koji imaju dobru vezu za posao. Smatram da ću u inozemstvu puno lakše naći posao - rekla je Ivana.

Neki od njih ipak planiraju ostati u Hrvatskoj i ovdje se zaposliti.

- Ne mislim odlaziti iz Hrvatske, planiram se zaposliti ovdje i za početak raditi bili što. Mislim da u ovoj državi, za većinu nas ipak ima budućnosti - rekla je Marijana.

Najgledanija galerija

Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!