Vijesti / Društvo

U Maruševec stiže 130.000 kuna za izradu dokumentacije za Kulturni centar

U Maruševec stiže 130.000 kuna za izradu dokumentacije za Kulturni centar

U cilju društveno-gospodarskog razvoja, Općina Maruševec je krajem prošle godine prijavila projekt Izgradnja Kulturnog centra Maruševec na poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, Ministarstvo je Općini Maruševec odobrilo 130 tisuća kuna. Ugovor o sufinanciranju danas je u Hotelu Panorama potpisao načelnik Općine Maruševec Damir Šprem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Drago mi je da je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije prepoznalo izgradnju Kulturnog centra Maruševec kao razvojni projekt za podizanje kvalitete života lokalne zajednice, koji će pokrenuti gospodarske i turističke događaje, ali i očuvati, zaštita i promocija tradicije i kulture, te poticanje međusobne suradnje organizacija civilnog društva kao važne prioritete u našoj općini. Kulturni centar Maruševec će kao lokalni razvojni projekt sve te čimbenike ujediniti, kroz provedbu stručnih sadržaja, kulturnih programa, radionica, seminara i tečajeva za sve građane i organizacije civilnog društva s našeg područja - istaknuo je tom prilikom načelnik Šprem.

Ukupna vrijednost izrade projektne dokumentacije procijenjena je na 250 tisuća kuna, a razliku od 120 tisuća kuna je osigurala Općina Maruševec u svom proračunu.

- Općina Maruševec ima iskustva u pripremi i provedbi nacionalnih i EU projekata važnih za regionalni razvoj i unapređenje kvalitete života zajednice, što se iz mjeseca u mjesec potvrđuje odlukama o sufinanciranju s državne razine. Projekt Kulturnog centra Maruševec važna je investicija u socijalnu infrastrukturu u Općini Maruševec jer će pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju kroz proširenje usluga za cjelokupno lokalno stanovništvo, ističe zamjenik načelnika Općine Maruševec Mario Klapša.

Dodao je Klapša da će u Kulturnom centru bit će smještene multifunkcionalne dvorane, prostorije za udruge, izložbe, knjižnica, igraonica, sanitarne i prostorije za tehniku, itd..

- Kao i za svaki zahtjevan projekt, tako ćemo i za ovaj kapitalni sredstva za izgradnju povući kroz Europske fondove, kao što to i činimo unazad godinu dana, istaknuo je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Planirani Kulturni centar zamišljen je kao nova žila kucavica Općine Maruševec i novi centar okupljanja svih generacija njezinog stanovništva. Realizacija ovog projekta vrijednog 10 milijuna kuna ima pozitivne dugoročne učinke na širu društvenu zajednicu, jer projekt nije svrha sam sebi, nego održivost što je temelj na kojem isti počiva. Osnovni cilj koji ima realizacija projekta je društveni i kulturni razvoj i aktivacija svih generacija stanovnika Općine Maruševec te istovremeno očuvanje i revitalizacija kulturne baštine i običaja Općine Maruševec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci