Vijesti / Društvo

FOTO Topličanci zasukali rukave i uredili grad za nadolazeće festivale

FOTO Topličanci zasukali rukave i uredili grad za nadolazeće festivale

Grad Varaždinske Toplice u kratkom će vremenu biti domaćin nekoliko zanimljivih festivala i manifestacija, a kako bi svoje goste dočekali u što ugodnijem okruženju, Topličanci su započeli s uređenjem ulica, trgova, parkova i drugih javnih površina na kojima će se odvijati brojni zabavno-kulturni programi.

Kako se u petak i subotu, 1. i 2. lipnja u Toplicama održava popularni Aquafest, članovi brojnih gradskih udruga i javnih institucija uredili su prostor arheološkog lokaliteta Aquae Iasae te park. Na tim će mjestima posjetitelji Aquafesta moći gledati borbe gladijatora, saznati sve o rimskim legijama, ali i uživati u kreativnim radionicama i antičkim uličnim zabavljačima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Akciji uređenja odazvali su se KUD 'Toplice', Toplička udruga mladih, Moto klub 'Aqua Bikers', Nogometni klub Mladost, Dječji vrtić 'Tratinčica', Udruga dragovoljaca i veterana Varaždinske Toplice, toplička HVIDRA, Planinarsko društvo 'Tonimir', Udruga ratnih veterana 'Hrvatski domobran' Varaždinske Toplice, Udruga 'Put prirode', Zajednica sportskih udruga Grada Varaždinske Toplice, Udruga dragovoljaca Kklub Jalševec, DVD Tuhovec, Udruga žena 'Svibovečki zvon', Mjesni odbor Varaždinske Toplice, Zavičajni muzej i Turistička zajednica Varaždinskih Toplica.

Varaždinskim Toplicama će se treću godinu zaredom, 27. i 28. srpnja, održati glazbeno-edukativni festival High Ground Festival, pa su i njegovi organizatori, članovi Udruge 'Put prirode' također započeli s pripremama.

S obzirom da se festival održava na predivnoj lokaciji Lovačkoga doma, organizatori su na vrijeme prionuli poslu, a sve kako bi posjetiteljima omogućili da u potpunosti dožive festivalsku atmosferu i uživaju u hladovini magičnih topličkih šuma.

Članovi Udruge i simpatizeri High Ground Festivala, njih dvadesetak čistilo je prostor na kojem će se nalaziti festivalske pozornice te kamp za posjetitelje.

- S obzirom da ove godine imamo u planu još više sadržaja, povećali smo prostor oko Lovačkog doma na kojem će se održavati festival. Samim time je i puno više posla oko čišćenja. Prvi dio zadataka smo uspješno odradili, slijedi nam još jedno slično okupljanje, a nakon toga i konačne pripreme na samom programu Festivala - rekao je Petar Mikulčić, tajnik Udruge 'Put prirode'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci