NOVI MAROF Potpisan ugovor vrijedan 6,7 miljuna kuna za dogradnju dječjeg vrtića

Nakon što je u ožujku potvrđeno da je Gradu Novom Marofu odobreno ukupno 6,7 milijuna kuna za dogradnju dječjeg vrtića, u četvrtak je u Zagrebu svečano potpisan ugovor koji znači novu veliku investiciju na području grada Novog Marofa.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač, i ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Investicija od 6,7 milijuna kuna znači dogradnju i proširenje novomarofskog vrtića, ali i bolje te kvalitetnije uvjete za boravak djece u vrtiću i rad zaposlenika ustanove.

– Nakon milijunskih iznosa koji su u Novi Marof stigli za obnovu objekata osnovne i srednje škole, zatim gradnje novog objekta Centra za socijalnu skrb, ovo je sljedeća velika investicija u Novom Marofu koja se mjeri u milijunskim iznosima. Zadovoljan sam što konačno krećemo u dogradnju i obnovu našeg vrtića. Namjeravamo mlade ljude zadržati u našem gradu i zato im moramo ponuditi uvjete kakve imaju stanovnici većih gradova od Novog Marofa. Obnovljeni, suvremeni vrtić jedan je od tih uvjeta – izjavio je nakon potpisivanja gradonačelnik Jenkač.

Zahvalio je i resornom ministru Tomislavu Tolušiću, Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju koja je raspisala natječaj preko koje investicija stiže u Novi Marof te Vladi RH-a i premijeru Andreju Plenkoviću.

– Investicije koje u Novi Marof stižu s nacionalne razine mjere se u desecima milijuna kuna. Dugo vremena naš grad nije imao ovako veliki broj ulaganja i aktivnih velikih gradilišta. Kada tome dodamo planove, vezane prije svega uz cestovnu infrastrukturu, možemo biti i više nego zadovoljni razinom ulaganja države u Novi Marof – zaključio je Jenkač.

Inače, potpisani ugovor za dogradnju novomarofskog vrtića jedna je od stotinjak (102) projekata na razini cijele Hrvatske koji se financiraju preko operacije 7.4.1. ‘Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu’.

Riječ je o natječaju iz Programa ruralnog razvoja kojeg je još u veljači prošle godine objavila Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Što se tiče samog iznosa potpore od 6,7 milijuna kuna radi se o jednom od pojedinačno najvećih iznosa između spomenutih stotinjak projekta. Ukupno je za sve projekte osigurana potpora od 470 milijuna kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije