Vijesti / Društvo

Gradsko vijeće: Milena Golubić nova ravnateljica Dječjeg vrtića 'Ivančice'

Gradsko vijeće: Milena Golubić nova ravnateljica Dječjeg vrtića 'Ivančice'

Vijećnici Gradskog vijeća Ivanec na sjednici održanoj u četvrtak, 24. svibnja, većinom su glasova vijećnika HNS-a, HSU-a i HDZ-a (SDP-ovi vijećnici bili su suzdržani) – a na prijedlog Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Ivančice - donijeli rješenje o imenovanju Milene Golubić za novu ravnateljicu ivanečke predškolske ustanove.

Gradonačelnik Milorad Batinić uputio je zahvalu dosadašnjoj ravnateljici Suzani Divjak koja je na toj dužnosti bila proteklih osam godina te na izboru čestitao M. Golubić, uz nadu u daljnji kvalitetni rad vrtića i zadržavanja dosegnutih visokih standarda u radu s djecom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ime Kluba vijećnika SDP-a, zahvalu S. Divjak na projektima pokrenutim tijekom protekla dva ravnateljska mandata uputio je njegov predsjednik Domagoj Sever.

Zahvaljujući vijećnicima na ukazanom povjerenju, M. Golubić istaknula je da je prihvaćanje ove dužnosti za nju velik izazov, ali da će mu znati odgovoriti s obzirom na to da su iza nje 34 godine rada u predškolskom odgoju i tri ravnateljska mandata.

Većina točaka dnevnoga reda 13. sjednice bila su izvješća o poslovanju gradskih ustanova i o realizaciji gradskih programa u 2017. godini, a vijećnici su ih prihvatili jednoglasno.

Donijeli su i Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Ivanca za 2018. godinu, koja će zaslužnima biti uručena na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se u povodu Dana grada održati 19. lipnja.

Više rasprave bilo je u vezi prijedloga odluke o davanju jamstva Grada Ivanca Pučkom otvorenom učilištu 'Đuro Arnold' na kreditno zaduživanje od 1,4 milijuna kuna za rekonstrukciju i adaptaciju poslovnog objekta te nabavu informatičke i svjetlosne opreme.

- Učilištu je kredit potreban radi osiguranja financijskih sredstava kako bi moglo krenuti u nov investicijski ciklus i dugoročno si stvoriti stabilne izvore prihoda te postati neovisno o gradskom proračunu. U tom kontekstu plan je urediti ugostiteljski prostor u bivšem holu kina (inače u vlasništvu Poljoprivrednog poduzeća), koji ustanova koristi niz desetljeća - stoji u priopćenju.

Pojedini vijećnici o takvim su planovima imali oprečna mišljenja. Zdenko Đula (HDZ) izrazio je sumnju u to da će Učilište moći financirati kredit, dvojben mu je i moment ulaganja u tuđe prostore, a izrazio je i mišljenje da bi objekt Retra trebalo srušiti, a ne u njega ulagati.

D. Sever izjavio je da je otvaranje Retra bila dobra odluka te da bi, pod uvjetom da je riješen imovinsko-pravni odnos koji mu je u ovom slučaju sporan, i ovaj podržao na jednak način.

Gradonačelnik Batinić kazao je da nikako nije za opciju rušenja objekta, jer tek tada sve to skupa neće vrijediti ništa te izjavio da će vijećnici biti informirani o načinu rješavanja pravnog odnosa s Poljoprivrednim poduzećem.

Nakon rasprave Vijeće je većinom od 11 glasova, uz četvero suzdržanih, donijelo odluku o davanju jamstva Grada na spomenuto kreditno zaduženje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci