Vijesti / Društvo

FOTO Djeca s oduševljenjem isprobala opremu vatrogasaca DVD-a Strmca Podravskog

FOTO Djeca s oduševljenjem isprobala opremu vatrogasaca DVD-a Strmca Podravskog

U petak, 25.5 svibnja, po prvi puta od svog postojanja, DVD Strmec Podravski održao je Dan otvorenih vrata, a sve u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2018. te obilježavanja Mjeseca zaštite od požara.

Događaj je bio organiziran kako bi se mještanima približila vatrogasna djelatnost te kako bi iz prve ruke saznali kako uopće funkcionira jedna takva udruga.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prezentirana je oprema koja se mogla i isprobati, a zapovjednik DVD-a Mihael Šincek izveo je atraktivnu vježbu samoizbave užetom s visine odnosno s vatrogasnog tornja. Glavni cilj, privući djecu te ih potaknuti da se i sami priključe radu društva, i više je nego ispunjen jer je dvadesetak djece zainteresirano i s velikom znatiželjom pratilo svaku riječ vatrogasaca te se pitanjima uključivalo u prezentaciju koja im je pripremljena.

Nakon prezentacije i isprobavanja opreme najmlađi su se okušali u spretnosti na improviziranom vatrogasnom poligonu koji je osmislio jedan od najmlađih, ali dugogodišnji član DVD-a, Karlo Ivek.

 Najveće oduševljenje izazvalo je gađanje mete pomoću brentače i nezaobilazno polijevanje vodom na kraju. Iako je završetak manifestacije bio predviđen za 20 sati, malo je produžen upravo zbog dječje igre i oduševljenja svime što su mogli raditi.

Budući da je velik broj prisutnih pokazao interes za učlanjenje u DVD Strmec Podravski ovim putem obavještavaju da će se sastanak na tu temu održati u subotu, 2. lipnja, u 18 sati u prostorijama DVD-a te mole roditelje da dođu s djecom kako bi ih upoznali s pravilima i uvjetima učlanjenja. Također, pozivaju i ostale zainteresirane, bez obzira na dob, da im se pridruže.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci