VINICA Predstavljena knjiga Marka Leskovara ‘Polje krvavih ruža’

U subotu, 26. svibnja, Općina Vinica bila je domaćin promocije knjige ‘Polje krvavih ruža’ autora Marka Leskovara.

Autor je rodom iz Gornjeg Ladanja, završio klasičnu gimnaziju u Zagrebu i 2012. magistrirao na Teološkom fakultetu u Zagrebu, a trenutno radi u Slovačkoj.

Kao domaćin promocije, načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac zahvalio je Marku što je svoju prvu knjigu odlučio predstaviti u svom rodnom mjestu i s ponosom istaknuo da su osim Marka i drugi Viničanci predstavljali svoja djela baš u Vinici.

Zahvalio je i svima koji su došli na promociju i onima koji su na bilo koji način omogućili da Marko ostvari svoj životni san.

Predstavnik izdavača nakladničke kuće ‘Zigma’ gospodin Ilija Matić spomenuo je između ostalog kako je Markova knjiga veliki doprinos suvremenoj hrvatskoj književnosti.

Prema njegovim riječima ‘Zigma’ se odlučila za izdavanje ovog vrijednog djela za koje vjeruje da je tek prvo Markovo i da se uskoro nada i novoj knjizi.

Recenzent knjige gospodin Anto Pranjkić, književnik i novinar, magistar teologije, inače autor poznatih stihova Thompsona, Zečića, Baruna i dr., za Markovu knjigu imao je samo riječi hvale.

Kako kaže, to nije literarno djelo nego neiscrpno duhovno promišljanje i ova knjiga bi trebala biti svojevrstan životni priručnik koji daje odgovor na važna životna pitanja i kojeg bi trebalo što češće čitati.

Prema njegovim riječima, prije izdavanja, rukopis ‘Polje krvavih ruža’ pročitao je više od 20 puta i svaki je puta pronašao i doživio novo iskustvo.

Autor knjige, Marko Leskovar nije puno govorio o svojem dijelu već je skromno izrazio sreću i zahvalnost na ovom danu uz posebne zahvale načelniku Marijanu Kostanjevac i svim dragim ljudima koji su došli na predstavljanje njegova dijela.

Na predstavljanje knjige došli su mnogi mještani Općine Vinica čime su pokazali da su ljubitelji pisane riječi te da se vesele Markovu uspjehu, a većina ih je nabavila svoj primjerak prve Markove knjige.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije