Varaždinski HNK dobit će lift, radovi vrijedni 300 tisuća kuna

– Varaždinski HNK će konačno, nakon 150 godina, dobiti lift – potvrdio je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, dodavši da je riječ o projektu koji je u tijeku.

Gradonačelnik je nadalje rekao da su na jučerašnjem kolegiju, održanom u Gradskoj vijećnici, odobrena dodatna sredstva za građevinske radove.

– Naime, za potrebe gradnje lifta morat ćemo proširiti neke stupove u kazalištu, međutim, sve je dogovoreno sa građevincima i konzervatorima – rekao je Čehok.

Poteškoća je to u mnogim zgradma u središtu grada koje su nekad građene, no ti se problemi pokušavaju riješiti.

– Poteškoće kretanja u takvim zgradama imaju ne samo osobe u invalidskim kolicima, već stariji građani koji često ne mogu stepenicama do dvorane. Takav standard je dobar i za mame s djecom, za sve, a napokon ćemo to postići.

Prema troškovniku vrijednost radova iznosit će 300 tisuća kuna, a nakon natječaja kreću radovi koji bi trebali, prema najavama gradonačelnika, biti obavljeni tijekom ljetnih mjeseci.

Zgrada HNK u Varaždinu ove godine obilježava 145 godina postojanja, a osim ugradnje lifta, obavit će se i radovi na zidovima Velike koncertne dvorane.

– Riječ je o restauraciji istočnog i južnog zida, soboslikarskim radovima, radit će se pozlate, sanacija drvno kovane ograde i prostorija uz dvoranu. Grad bi za to izdvojio oko 351 tisuću kuna, a isto toliko i ministarstvo – izneseno je na jučer održanom kolegiju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije