Vijesti / Društvo

FOTO Svečano u Varaždinu: Misnim slavljem i procesijom obilježeno Tijelovo

FOTO Svečano u Varaždinu: Misnim slavljem i procesijom obilježeno Tijelovo

Vjernici diljem zemlje slave svetkovinu Tijelova, a u Varaždinu je tim povodom biskup Josip Mrzljak predvodio misno slavlje u katedrali Uznesenja BDM.

Mnoštvo vjernika se najprije okupilo na misi, poslije koje je upriličena svečana procesija ulicama grada. U slavlju su sudjelovali svećenici i vjernici župa grada Varaždina, među kojima su već tradicionalno bili i prvopričesnici u bjelini i krizmanici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na svetkovinu Tijelova, punim nazivom svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, katolici se podsjećaju da je Isus ostao trajno prisutan u svojoj Crkvi po sakramentu euharistije u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Od pontifikata pape Ivana XXII. (14. st.) ova svetkovina slavi se procesijom u kojoj se u pokaznici nosi Tijelo Kristovo.

Noseći Tijelo Kristovo u svečanoj povorci i blagoslivljajući njime ne samo one nazočne već cijeli svijet, katolici se u isto vrijeme podsjećaju kako oni sami svojim životom moraju biti žive pokaznice i biti izvor blagoslova za svijet, pokazijući da kao hodočasnici, stupaju za Kristom prema konačnom cilju svoga života.

U fotogaleriji pogledajte kako je to izgledalo!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci