Vijesti / Društvo

LJETNA RAPSODIJA na koprivničkim zelenim površinama

LJETNA RAPSODIJA na koprivničkim zelenim površinama

Ovih dana na zelenim površinama grada Koprivnice završila je ljetna sadnja cvijeća koje čini sezonsko cvijeće: begonije, salvije, vodenike, vinke, alternatera, ukrasne koprive i još niz drugih.

Uz gradske gredice na zelenim površinama, posađene su i gredice na rotorima, visećim košarama te ukrasnim posudama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ove godine Komunalac je posadio 11 000 komada sezonskog cvijeća te šarenim kombinacijama kreirao razigrane motive. Najzastupljenije su begonije, salvije i vinke različitih sorta i boja.

Svoj ljetni 'look' dobio je i Zrinski trg na kojem je zasađena ukrasna kopriva žute i ljubičaste boje u kombinaciji s crvenom i roznom begonijom te ljubičastom tradeskancijom.

Redovnim održavanjem cvjetnih gredica, koje se sastoji od kontinuiranog plijevljenja, okopavanja, zalijevanja i prihranjivanja, ovaj nasad održat će se do jeseni, kada na red dolazi dvogodišnje cvijeće ( maćuhice, tratinčice, potočnice) i lukovice tulipana, zumbula i narcisa.

Uzimajući u obzir cjelokupnu hortikulturnu tradiciju Koprivnice (zelene površine, Gradski park i Zrinski trg), oduvijek je plijenila pažnju svakog putnika koji je stigao u Koprivnicu.

Tisuće zasađenih šarenih i mirisnih ukrasa Koprivnici su od davnina davale jedan uistinu poseban šarm.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci