Vijesti / Društvo

Izložba radova djece iz Dječjeg vrtića 'Varaždin' u srijedu u Muzeju anđela

Izložba radova djece iz Dječjeg vrtića 'Varaždin' u srijedu u Muzeju anđela

U dječjem vrtiću 'Varaždin', objekt Kućan, ove se školske godine u preškolskoj grupi provodio projekt 'Od slova do krova' pod vodstvom odgojiteljice Nikoline Kudelić. Kako sama ističe, djeca su kroz različite, pomno osmišljene aktivnosti razvijala finu motoriku šake i prstiju, kako bi što kvalitetnije ovladala vještinama čitanja i pisanja kasnije u školi.

U proteklih godinu dana intenzivno su se bavili aktivnostima koje uključuju glinu, a samim time pedagoška godina uključila je glinu u neke od tema kao što su Božić, Uskrs, cvijeće, životinje, uporabni predmeti, umjetničke instalacije. Kroz projekt 'Od slova do krova', poticali su se istraživački potencijal te otkrivanje i prihvaćanje indvidualnih posebnosti svakog djeteta, a djeca su ujedno bila potaknuta na donošenje vlastitih mišljenja, odluka, ali i razumijevanje svojih i tuđih emocija.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako ističe odgojiteljica Nikolina Kudelić, kod djece, koja su 2011. i 2012. godište, vidljiva je kreativnost te divergentno mišljenje. Radovi polaznika objekta Kućan, u tehnici prostorno oblikovanje, pečenje, oslikavanje i glaziranje gline, objedinjeni u naslovu 'Igrom do čarolije' , bit će izloženi u Muzeju anđela, od srijede 6. lipnja s time da je otvorenje u 18 sati, a radove možete pogledati do 10. lipnja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci