Vijesti / Društvo

TOPLIČKA FOLKLORIJADA Posjetite festival kulture i tradicijske baštine

TOPLIČKA FOLKLORIJADA Posjetite festival kulture i tradicijske baštine

Varaždinske Toplice prostor su kojeg krasi iznimno bogatstvo vrijedne kulturne i tradicijske baštine te starih običaja. Kako bi od zaborava sačuvali kulturno nasljeđe te ga pokazali što veće broju svojih sugrađana, ali i brojnim gostima, Kulturno umjetničko društvo 'Toplice' iz Varaždinskih Toplica u subotu, 9. lipnja, organizira prvu 'Topličku folklorijadu'.

Manifestacija počinje u 16 sati mimohodom društava kroz Toplice, a povorka članova kulturno umjetničkih društava obučenih u narodne nošnje i u pratnji tamburaških sastava, kretat će se od Osnovne škole 'Antuna i Ivana Kukuljevića', zatim ulicama kneza Trpimira i kralja Tomislava sve do crkve sv. Martina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U crkvi će sve sudionike Folklorijade blagosloviti župnik Stjepan Mostečak, nakon čega će se od 18 sati na pozornici na Trgu Republike Hrvatske, posjetiteljima predstaviti svi KUD-ovi kroz svoje nastupe.

Osim domaćina, KUD-a 'Toplice', nastup su potvrdili i KUD 'Donji Vidovec' iz Donjeg Vidovca, KUD 'Hrvatskih željezničara' iz Varaždina, KUD 'Preporod' iz Dugog Sela te Centar tradicijske kulture Varaždin.

U slučaju lošeg vremena program Folklorijade će se održati u sportskoj dvorani Osnovne škole 'Antuna i Ivana Kukuljevića'.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da svojim dolaskom podrže manifestaciju u njezinom premijernom izdanju te da uživaju u bogatstvu pjesama i plesova koji će biti izvedeni na velikoj pozornici.

Članovi KUD-a 'Toplice' vjeruju kako će ovaj događaj postati tradicionalna manifestacija Grada Varaždinskih Toplica, koja će doprinijeti povećanju kvalitete turističke ponude.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci