Vijesti / Društvo

FOTO Antunovo u Novom Marofu vrvi događanjima, uživaju svi - mali i veliki

FOTO Antunovo u Novom Marofu vrvi događanjima, uživaju svi - mali i veliki

Koncertom klapa Kampanel i Marof sinoć je okončan prvi dan obilježavanja Dana Grada Novog Marofa. Unatoč lošem vremenu u večernjim satima Novomarofčani su se u lijepom broju okupili ispred glavne pozornice i feštali uz klapsku pjesmu. Bio je to pravi završetak dana bogatog programom.

A sve je započelo u jutarnjim satima 1. Sajmom sigurnosti i prevencije u Novom Marofu koji je okupio više od 1.000 osnovnoškolaca i mališana vrtićkog uzrasta. Osim Sajma organizirani su i drugi sadržaji za najmlađe poput 'Dječjeg kutka' u sklopu kojeg je održana Gradionica te ljetno dječje kino.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Oni nešto stariji, posebno ljubitelji dobre hrane, došli su na svoje, kada su Športsko ribolovno društvo i Udruga Pinta na terasi Kulturnog centra 'Ivan Rabuzin' pripremali riblje specijalitete i upriličili degustaciju vina. Večernji dio bio je rezerviran za već spomenuti nastup klapa Kampanel i Marof, ali i povratak u 80-te kroz 'Sastanak u traperu'.

– 'Sastanku u traperu' ide sva tri dana. Prošle godine odlično je prihvaćen, a interes je velik i ove godine. Posebno će biti u subotu, s glavnim dijelom programa koji će obuhvatiti razgovore s ljudima koji su nosili to vrijeme 80-ih, podsjetnik na traper i Levi's koji je uvijek bio prisutan u Novom Marofu. Motiv nam je bio da to povežemo s glazbom tog vremena, uz podsjećanje na open air koncert '81 kada su dovedeni Parni valjak, Aerodrom, Drugi način. U glazbenom su dijelu u petak nastupili Vrulja i Dr. Vinko & The Milicija, a u subotu će to biti jamIT s rockom 80-ih – rekla je voditeljica ureda Turističke zajednice Novog Marofa Renata Horvatić i dodala da su najzadovoljniji djecom koje je u petak na programima bilo u velikom broju i koja su bila najzahvalnija publika.

Subota je u Novom Marofu rezervirana za brojne zabavne i sportske te sadržaje za mlade. Za najmlađe će biti organiziran dječji disco, 'Šarene palačinke' i 'Retroigraonica', a na kraju dana ljetno kino.

Obrtnici se od jutra družei uz 'Obrtnički kotlić', a oni željni vrhunskog gastronomskog doživljaja od 17 sati pozvani su na degustaciju jela i vina u organizaciji Udruge Pinta, Lovačkog društva Vepar i SK Termika na terasi Kulturnog centra. Veliku pažnju sigurno će privući 'Utrka u štiklama' čiji je start u 18 sati. Središnji dio večernjih događanja je koncert Ivana Zaka na pozornici od 21.30.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci